2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Fokozatosan újranyitnak a kispostákForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-31 10:41:49
Az országban elsõként a Veszprém megyei Küngösön nyitották meg hétfõn a korábban bezárt kispostát.
Az ünnepélyes megnyitón Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára azt mondta: azzal, hogy több mint 480 kispostát bezártak a postamodernizálási program keretében, azt üzenték, hogy a kistelepüléseken élõ emberek mindennapjainak megkönnyítése nem fontos. A mostani kormány azonban közösségi térként tekint a kispostákra. Ott, ahol van igény és lehetõség a postanyitásokra, ennek lehetõségét megvizsgálja a kormány.

„2003 óta több mint 480 kispostát zártak be itthon, és 9000-nél is több postai dolgozót bocsátottak el. Az új kormány nemzeti értékként tekint a postára” – mondta Nyitrai Zsolt.

Schmidt Pál, a Magyar Posta vezérigazgatója az eseményen arról beszélt, hogy meg kell tölteni a kispostákat tartalommal. Az újranyitás a munkahelyteremtés szempontjából is fontos, emellett céljuk az innovatív, ügyfélközpontú szolgáltatás.

A Magyar Posta tájékoztatása szerint azt tervezik, hogy fokozatosan újranyitják a 2003-ban és 2004-ben megszüntetett kispostákat ott, ahol erre a helyiek is igényt tartanak. Közleményük szerint azokon a kistelepüléseken várható újranyitás, ahol az elmúlt években a mobilposta-program kapcsán zárták be a hivatalokat, és ahol a lakosság száma 300 és 600 fõ között van.

A Magyar Posta közleménye szerint párbeszédet kezdeményeztek az országos önkormányzati szövetségekkel és az önkormányzatokkal a szolgáltatásokkal kapcsolatos igényekrõl, illetve az önkormányzatok közremûködésének lehetséges formáiról.

Az, hogy milyen ütemben nyitnak majd meg a kistelepülések postái, függ az egyeztetésektõl és a posta lehetõségeitõl is - közölte a társaság.

Tájékoztatásuk szerint a Veszprém megyei Küngösön hétfõn nyitották meg újra a kispostát, szeptemberben további négy településen: a Borsod megyei Semjénen (szeptember 14.), Vadnán (szeptember 24.), Tornanádaskán (szeptember 28.), illetve a Fejér megyei Sárkeszin (szeptember 20.) nyílik újra a hivatal. Az újranyitott postákon a hagyományos postai szolgáltatások mellett például folyószámla-kezelést, fiókbérletet is nyújtanak, illetve tervezik elektronikus szolgáltatások bevezetését is - közölte a Magyar Posta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!