2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Bajban a kispártokForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-31 11:35:19
Hatszámjegyû, azaz százezres nagyságrendû kopogtató cédulát gyûjtött össze a Fidesz fõpolgármesterjelöltje - tudta meg az RTL Híradó.
Tarlós István kedden adja le az ajánlószelvényeit. A kis pártoknak azonban - a fõvárosban és vidéken is - gondot okoz, hogy az új választási törvény szerint már csak péntekig gyûjthetik az ajánlószelvényeket polgármester- és képviselõjelöltjeik.

Százezernél is több ajánlószelvényt gyûjtött össze Tarlós István - tudta meg az RTL Híradó. A Fidesz fõpolgármester-jelöltje kedden adja le a kopogtatócéduláit. Horváth Csaba, szocialista jelölt is végzett már a gyûjtéssel, õ már le is adta a szelvényeit. A kis pártoknak azonban nem megy olyan könnyen.

„Pénteken lezárul, úgy prognosztizáljuk, hogy meglesz, de ez nagyon kemény munka” – mondta Staudt Gábor.

A Jobbik fõpolgármester-jelöltje bizakodó, ahogy az LMP kampányfõnöke is. Karácsony Gergely bízik abban, hogy Jávor Benedek átugorja a magasabbra tett lécet.

„Ha a Parlament nem változtatja meg a szabályozást, már rég kész lennénk, és még lenne két hetünk. Azt kell tudatosítani az emberekben, hogy négyszer annyi kopogtatót kell gyûjteni, feleannyi idõ alatt” – mondta Karácsony Gergely.

Egy asztalt is beterítenek a kopogtatócédulák Szegeden. Az MSZP-nek nem okozott gondot az új határidõ.

„Soha ilyen rövid idõ alatt ennyi cédulát még nem sikerült összegyûjteni. Négy évvel ezelõtt, amikor elnyertem a szegediek bizalmát, egy hónap alatt 20 ezer gyûlt össze, most egy hét alatt több mint 15 ezer” – mondta Botka László, Szeged MSZP-s polgármestere.

A debreceni fideszes képviselõcsoport vezetõje is túl van a munka nagy részén.

„Röpke másfél hét alatt több mint 24 ezer ajánlószelvényt gyûjtöttünk Debrecenben” – mondta Papp László, Debrecen fideszes frakcióvezetõje.

LMP-s aktivisták Szegeden. A párt mindent bevet, hogy a hátralévõ négy napban megszerezze a hiányzó szelvényeket. A kétfarkú kutyapárt is gyûjt. Péntekig van még ideje a pártoknak. Akik addig nem szerzik meg a szükséges számú ajánlásokat, nem indulhatnak a választáson.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!