2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Egy hete tervezte férje meggyilkolását az ilki asszonyForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-10 15:34:33
Világító vérnyomok buktatták le a gyilkosokat "Most gyere" - szólt az ilki nõ unokatestvérének, akivel közösen ölték meg a nõ férjét. Amikor végeztek vele, felrakták a stráfkocsira, betakarták szénával, a testet egy fasorba tették, a kocsi nyomait gondosan elsepereték.

Megölette a férjét az ilki nõ, mert verte.

 

A Nyíregyházi Városi Bíróság nyomozási bírája emberölés bûntette miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányságon folyamatban lévõ büntetõ ügyben 2009. július 8. napján meghozott végzésével elrendelte L. Istvánné és R. Norbert Miklós gyanúsított elõzetes letartóztatását.

 

15:40: Világító vérnyomok buktatták le a gyilkosokat

Bravúros gyorsasággal, két napon belül derített fel egy emberölést a Megyei Rendõr-fõkapitányság. A részletekrõl azt követõen tájékoztatták a sajtót, hogy a bíróság a két gyanúsítottat elõzetes letartóztatásba helyezte.

Dr. Tarcsa Csaba r. ezredes az MRFK Bûnügyi igazgatója elmondta: július 4-én érkezett bejelentés a Vásárosnaményi rendõrségre, hogy egy 53 éves férfi elindult lovaskocsit vásárolni, de nem tért haza Ilkre. Másnap a család tagjai kutatni kezdtek a férfi után, ezzel párhuzamosan a rendõrség is eljárt az eltûnés ügyében. Vasárnap délután a férfi felesége találta meg az eltûnt személyt holtan egy út mellett. A közelében volt a kerékpárja.

Orosz István r. alezredes az MRFK Bûnügyi osztályának vezetõje a gyanús körülményekrõl beszélt.

Õ elmondta: ritkán találkozik az ember olyan üggyel, amit ilyen részletesen megtervezve hajtottak végre. Ez az eset a krimik világát idézte, de a nyomozók feltárták azokat az eltéréseket, amik révén kiderültek a részletek. A sértett hason fekvõ helyezben volt, a lábán nem volt gumicsizma, az iratai pedig szét voltak szórva rajta. Tõle nagyjából 15 méterre volt az elhalt kerékpárja. A bejelentés szerint stráfkocsit akart a férfi vásárolni, ezért 300 ezer forinttal indult el otthonról.

A férfi pólóján 3 szúrás nyoma látszott, ebbõl az erõszakos halál azonnal felmerült, okként pedig szóba került a rablás, emberölés, haragos, vagy hozzátartozói elkövetõ, de vizsgálták az etnikai ok lehetõségét is. A feleséget kihallgatva komoly ellentmondásokat találtak a kollégák. Ezt követõen speciális anyaggal kerestek vérnyomokat a stráfkocsin a bûnügyi technikusok. Világítottak a vérnyomok, ami után a feleség bevallotta, egy hete tervezte hogy megöli a férjét. A kávéba akart tenni altatót, amitõl majd elkábul. Tervébe beavatta unokatestvérét is.

Szombaton reggel ekekapázni indultak a földjükre családosan, a férj rosszul lett. A feleség szólt az unokatestvérnek, hogy most gyere. Elõbb kézzel próbálta bántalmazni a sértettet, eredménytelenül, után vágott egy karót, azzal ütötte, végül egy II. világháború bajonettet vertek közösen a karóval a sértettbe három alkalommal. A nõ gyermekét ezalatt elküldték. Amikor végeztek a férfivel, felrakták a stráfkocsira, betakarták a lónak hozott szénával, és elindultak arra a helyre, úgy másfél kilométerre ahol késõbb a kutatás során rátaláltak. A testet a fasorba tették, a kerékpárt odébb vitték, a stráfkocsi nyomait gondosan elsepereték. A karót hazavitték és egy farakásba dugták, majd a stráfkocsit lemosták, az ehhez használt rongyokat pedig eldugták. A kreált helyszín ellenére sikerült még azt a karót is kiválasztani, amivel bántalmazták a sértettet.

A feleség ezután tette a már említett bejelentést. Az unokatestvér, miután a feleség rávallott azt mondta, a cselekményt ugyan nem ismeri be, de megmutatja hol van elásva a bajonett és a sértett pánztárcája. A körülmények vizsgálata tovább folyik, mert az unokatestvér szerepe még nem pontosan tisztázott. Valamint nem tudni, hogy a 14 éves gyermek mit csinált a cselekmény elkövetésekor. A feleség okként családon belüli erõszakról beszélt, de ennek némiképp ellentmond, hogy miután négy gyermekük van 15 év együttélésbõl, két éve kötöttek házasságot. Fontos a körülmények tisztázása azért is, mert ennek függvényében olyan minõsítõ körülmények is kiderülhetnek, ami után az alapesetre vonatkozó 10 és 15 év közti büntetési keret nõhet.

 

ELÕZMÉNYEK:

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!