2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 


Csökmõ - Tizenötödik alkalommal rendezte meg a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola és a Csökmõi Népdalkör a népzenei találkozót június 25-én.

Tizenötödik alkalommal rendezte meg a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola és a Csökmõi Népdalkör a népzenei találkozót június 25-én.

Bolondoztak a ballagók2011-06-15 16:45:22

Bolondballagók tették derûsebbé a június 14-ét Csökmõn, amikor jelmezekbe bújva végig járták az intézményeket, jelképesen elköszönve az általános iskolai élettõl, és a falutól.

A református egyház egyik legjelentõsebb eseménye zajlott június 5-én a csökmõi református templomban.

Forgott a bot2011-06-07 18:01:05

Színvonalas mûsort adtak az ifjú csökmõi mazsorettesek a Faluház színháztermében 2011. június 3-án, pénteken délután 18 órakor.

Május végén megkezdõdött a csökmõi református templom felújítása, amit pályázati pénzbõl finanszíroznak. Korábban felhívásra
lakossági adományok is gyûltek a külsõ- és belsõ munkálatok elvégzésére. A megújult épületet várhatóan õsszel adják majd át.

Gyönyörû festményeket láthattak azok, akik ellátogattak június 1-jén Csongrádi Norbert elsõ kiállítására. A csökmõi alapfokú mûvészeti iskola grafika tanszakos tanulója elõször mutatkozott be közönség elõtt.

A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Mûvelõdési Központ támogatásával, a megyei Ünnepi Könyvhét egyik rendezvényeként mutathatta be B. Kiss Andrea S.O.S. Elváltam! címû regényét a csökmõi könyvtárban 2011. május 27-én.

Vasárnap délelõtt fél 11 óra tájékán lépték át Csökmõ határát, s ezúttal elérték Hajdú-Bihar megyét a drogfogyasztás ellen tiltakozó aktivisták. A jubileumi 10. Drogmentes Magyarországért Maraton ünnepélyes Start rendezvénye április 23-án kezdõdik a Parlament elõtt.

Csökmõ – Negyedik alkalommal rendezte meg a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola a Nemzetközi Drámafesztivált, amelyen most öt település színjátszói mutatkoztak be.

Negyedik alkalommal rendezte meg a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola a Nemzetközi Drámafesztivált, amelyen most öt település színjátszói mutatkoztak be.

A címben leírt gondolat volt a jelmondata annak a környezetvédelmi hétnek, amit a csökmõi Bocskai István Általános Iskola szervezett április 14-tõl 22-ig.

Idén is szavalóversenyt rendezett a csökmõi Bocskai István Általános Iskola a költészet napja alkalmából április 11-én és 12-én.

Hétfõ délután a felsõ tagozatos tanulók, kedden délután pedig az alsósok adtak elõ különféle költeményeket a zsûri, a szülõk, és a diáktársak elõtt.

Batyusbált szervezett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csökmõi csoportja 2011. április 9-én este a Kettõs iskolában.

Ez volt a nyolcadik év,amikor április elején grafikaversenyre várták a környezõ települések rajzolni tudó gyermekeit Csökmõre. Idén öt település képviseltette magát a Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola által meghirdetett rendezvényen.

Új oldaláról mutatkozott be a Csökmõi Népdalkör, akik Gál István zenetanárral összefogva egy rendkívüli showmûsorral álltak színpadra április 1-jén, Bolondok napján a csökmõi Faluházban.

Megyei mélyrézfúvós versenyt rendezett március 25-én a csökmõi alapfokú mûvészeti iskola. 2008-ban szervezték meg az elsõ ilyen találkozót, ami egyedülálló a megyében, és a szabályoknak megfelelõen háromévente kell meghirdetni. Idén huszonhét tanuló versenyzett négy korcsoportban.

Ünnepeltek Csökmõn is2011-03-16 11:02:46

A Nemzeti Ünnep alkalmából községi megemlékezés zajlott - több más településhez hasonlóan - Csökmõn is.

A rendõrségre 2011. február 15-

én reggel egy budapesti férfi tett bejelentést arról, hogy Csökmõ-kórósszigeti település részen található lakatlan házában betörõk jártak. A helyi körzeti megbízott információi alapján hamarosan beazonosították, és õrizetbe vették a betörõket…
Az idén is megtartotta az iskolai jótékonysági bált a Csökmõi Általános Iskola Fejlõdéséért Alapítvány.

A Megújuló közösségek Biharban címet viselõ nyertes TÁMOP-3.2.3-09/2-2010-0033 pályázat szakmai résztvevõinek szervezett továbbképzést a biharkeresztesi Városi Mûvelõdési Ház és Könyvtár, melynek igazgatója Boros Beáta, a pályázat projektmenedzsere.

Hasznos projekt indult el2011-02-11 10:55:40

Nyitó konferenciát tartottak a biharkeresztesi mûvelõdési házban február 7-én, - Megújuló közösségek Biharban- címmel.

Versenyeztek a népi ízek2011-01-31 14:14:11

Immár harmadik alkalommal rendezte meg a Népi Ízek Versenyét Csökmõn a Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola, a Csökmõi Hagyományõrzõ Egyesület és a Tájház.  A verseny sok embert megmozgatott.

Rendhagyó ének óra2011-01-21 15:52:18

Rendhagyó ének órán mutatkozott be a Csökmõi Tücsökzenekar Komádiban január 21-én délelõtt. A cél, hogy kedvet csináljanak a komádi gyerekeknek a zene tanulásához.

A  Csökmõi Tücsökzenekar és a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar a december 23-i Karácsonyi Koncert alkalmával minõsítésen is részt vett. Az eredmény a vártnál jobb lett.

« Előző « 4. oldal »  Következő »