2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Az Európai Unió (EU) által finanszírozott útfejlesztési projekteknek minden esetben meg kell felelniük a rentabilitás kritériumának - nyilatkozta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelõs helyettes államtitkára pénteken az MTI-nek arra a kérdésre válaszolva, hogy nincs-e ellentmondás a miniszterelnök Napi Gazdaságban megjelent interjúja és az általa korábban elmondottak között.

Ha az ifjúsági munkanélküliség elleni küzdelemben sikeresek lesznek a kormányzati intézkedések, 2020-ra eljuthatunk oda, hogy a régió egyik legversenyképesebb gazdaságává váljunk - jelentette ki a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelõs helyettes államtitkára.

Az Európai Bizottságnak (EB) a magyar fejlesztéspolitikai intézményrendszer átalakításával kapcsolatos vizsgálata sem a 2007-2013-as források kifizetését, sem pedig a 2014-2020-as pályázati idõszak indulását nem befolyásolja - közölte Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációjáért felelõs helyettes államtitkára Budapesten, sajtótájékoztatón.

Mondvacsinált okokra és problémákra vezethetõ vissza, hogy szinte minden jelentõs forrást befagyasztott – a jelenleg futó tizenöt programból tizenhármat felfüggesztett – hazánk esetében az unió végrehajtó testülete, a brüsszeli Európai Bizottság. Csepreghy Nándorral, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelõs helyettes államtitkárával Szabó Anna beszélgetett.

« 1. oldal »