2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Budapest, Körösszakál - Valamennyi fél a kéttannyelvû intézmény átadásában látja a megoldást.

Körösszakálban a helyzet változatlan: nincs fûtés az iskolában. Azért halmozódott fel az adósság (és kapcsolták ki a gázt), mert az önkormányzat nem kapta meg a nemzetiségi oktatásért korábban megítélt támogatást.


Körösszakál - Nincs gyors megoldás. Egyelõre az sem tisztázott, mi lesz a soktízmilliós tartozással.

Körösszakál, 2011. december 2., péntek (MTI) – A körösszakáli iskolaügyben a legfontosabb cél, hogy a második félév kezdetére új, tiszta viszonyok legyenek az intézményben, és fûtött termek fogadják a diákokat – jelentette ki Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelõs helyettes államtitkára pénteken, amikor a helyszínen tájékozódott a kialakult állapotokról.

Napok óta nincs fûtés a körösszakáli általános iskolában. Információink szerint 9 millió forinttal tartozik az önkormányzat a gázszolgáltatónak.

Bozsik program Komádiban2011-11-15 09:52:55


Komádi – Igazi lelkesedéssel küzdöttek a gyõzelemért a napokban megrendezett Bozsik programban szereplõ ifjúsági labdarúgó csapatok Komádiban.

Körösszakál – Kevesen tudják, hogy Dél-Biharban Körösszakál községben korszerû sportcsarnok van. Évek óta komoly sporttevékenység folyik a településen. A helyi csapatok kihasználják a létesítményt, különösen õsztõl – tavaszig, de számos más helyrõl is érkeznek különbözõ sportágak képviselõi edzõtáborozásokra. Ott mérkõzéseket, bajnokságokat rendeznek.

Körösszakál – A körösszakáli táncos fiatalok jó szervezõ munkáját dicséri az, hogy ebben az évben tizedik alkalommal rendezik meg a településen a Nemzetiségi Néptánc és Népzenei Tábort.

 

Körösszakál, Körösszegapáti - Az ortodoxoknál egy évben két alkalommal biztos, hogy kimennek a temetõbe az emberek - tudta meg portálunk Vmirjáncki József civil tudósítótól.

« Előző « 2. oldal »