2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

A mennyiséggel igen, a minõséggel azonban kevésbé elégedettek a megyénkbeli gazdák.

A szokottnál korábban kezdõdött az idei aratás, de az esõk hátráltatták, így nem végezhettek hamarabb a gazdálkodók – tudtuk meg Kiss Zoltántól, a megyei kormányhivatal földmûvelésügyi igazgatójától.

Az idei aratás számokban2014-08-17 12:39:27

Gyakorlatilag befejezõdött a nyári betakarítású növények idei aratása az országban - közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelõs államtitkára.

A gabonatermesztõk tisztességes gazdasági évet tudhatnak maguk mögött.

Jól halad az aratás2014-07-29 14:48:53

Az õszi búza betakarítása a vetésterület 73 százalékán már megtörtént az országban - közölte Feldman Zsolt, a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelõs helyettes államtitkára csütörtökön az MTI érdeklõdésére.

Az õszi búza betakarítása a vetésterület 73 százalékán már megtörtént az országban – közölte Feldman Zsolt, a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelõs helyettes államtitkára csütörtökön az MTI érdeklõdésére.

Megkezdõdött az aratás az országban; a gazdálkodók már minden megyében megkezdték az õszi árpa betakarítását – közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelõs államtitkára pénteken a fõvárosban az aratási koordinációs bizottság ülését követõen.

A szokásosnál hamarabb kezdõdött az aratás. Az országban már több helyen elindult az õszi árpa betakarítása. Az elmúlt hetek kánikulai idõjárása felgyorsította az érés folyamatát. A gazdák felkészültek a munkára, de várhatóan sokuknak gondot okoz majd, hogy a jelenlegi felvásárlási árak nem fedezik az elõállítási költségeket.

Illusztráció
Hajdú-Bihar – A jövõ hét végére nagyjából befejezõdhet a kalászosok betakarítása a megyében.
Nem tapsolnak az árnak2013-07-08 12:15:57
Nem tapsolnak az árnak
Hajdú-Bihar – A hozammal és a minõséggel még csak-csak, az árral azonban nem elégedettek a gazdák.


Hajdú-Bihar - Közepes terméshozam, ugyanakkor kiváló minõség jellemzi az idei gabonatermést.

A liszt ára augusztus 1-tõl kilogrammonként 18-20 forinttal emelkedett az aratást megelõzõ idõszak árához képest, ezért a kenyér is várhatóan drágul - közölte a Magyar Pékszövetség. Az aratást megelõzõen a liszt átlag ára 72-74 forint volt kilogrammonként.

Néhány nap múlva befejezõdhet az õszi búza aratása, mivel a gazdálkodók már a betakarítás több mint 60 százalékával végeztek az országban - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter karcagi határszemléjét követõen .

« 1. oldal »