2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Kibõvült a mezõgazdasági kárenyhítés köre, az üvegházi és fóliás termesztéssel foglalkozó mezõgazdasági termelõk is beléphetnek az agrárkár-enyhítési rendszerbe idén – tájékoztatta a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) szerdán az MTI-t.

Szerdán kezdõdik az egységes kérelmek benyújtásának idõszaka – jelentette be a földmûvelésügyi miniszter kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

A Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) szerint nincs veszélyben az állattartás a Hortobágyon. Az FM csütörtöki közleményében a napokban elhangzott ellenzéki állításokra reagált.

Nem szûnik meg a halászat Magyarországon, a Halászati Operatív Program és annak folytatásaként a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program a haltermelõ létesítmények, így a halastavak és halfeldolgozók fejlesztési lehetõségeinek finanszírozására szolgál - közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel csütörtökön.

A Földmûvelésügyi Minisztérium közzétette a termeléshez kötött állatalapú támogatások feltételeit.

A kéknyelv betegség terjedésének megelõzése érdekében az országos fõállatorvos kötelezõ vakcinázást rendel el - közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel kedden.

Legalább 14 földbérleti szerzõdést kell felbontani a Hortobágyi Nemzeti Parkban (HNP) a Kormányzati Ellenõrzési Hivatal (Kehi) vizsgálata után - idézte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára a miniszterelnök válaszát az Országgyûlés Mezõgazdasági Bizottsága Ellenõrzõ albizottságának hétfõi ülésén.

A kormány elkötelezett a dohánytermelõk iránt, s az európai uniós szerkezetátalakítási támogatás megszûnése után, ha a korábbinál szerényebb mértékben is, de segíti hazai forrásból a termelõket - fejtette ki Szentirmay Zoltán, a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) fõosztályvezetõje egy, az ágazat aktuális kérdéseivel foglalkozó nyíregyházi fórumon kedden.

A földadó visszavonására kéri az azt kivetõ önkormányzatokat a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM).

December közepétõl nem vásárolható élõ hal a boltokban, halat csak kábítást követõen lehet eladni - közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-vel.

Az elmúlt napok szélsõséges idõjárása komoly károkat okozott az erdõkben; Bitay Márton, a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelõs államtitkára a Pilisben a helyszínen tájékozódott a természeti csapásról - tájékoztatott a tárca kedden.

Már most készülniük kell a gazdálkodóknak a 2015-ös zöldítési követelmények teljesítésére – hívja fel az érintettek figyelmét a szaktárca a kormányzati portálon.

Megkezdõdött az aratás az országban; a gazdálkodók már minden megyében megkezdték az õszi árpa betakarítását – közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelõs államtitkára pénteken a fõvárosban az aratási koordinációs bizottság ülését követõen.

« 1. oldal »