2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Harmadával, közel 1,5 milliárd forinttal csökkent a Napi Gazdaság által vizsgált nyolc brókercég adózott eredménye 2012-ben az elõzõ évhez képest, a legnagyobb vesztesek a Concorde Értékpapír Zrt. és a Buda-Cash Brókerház Zrt., a legnagyobb piaci szereplõ Erste azonban jól tartotta magát. Az év nyertesei a Random Capital Zrt. és a Quaestor Értékpapír Zrt.

Mérsékelt érdeklõdésrõl és egyelõre kisszámú igénybejelentésrõl számoltak be az új árfolyamrögzítés kapcsán a Portfolio.hu-nak nyilatkozó nagybankok. Ennek ellenére a várakozásaikat megfogalmazó hitelintézetek egytõl egyig 50% fölötti részvételre számítanak. Mivel a nem közszférában dolgozó lakáshitelesek csak június 1-jétõl élhetnek a lehetõséggel, a legnagyobb érdeklõdés ekkortól várható.

Javított a közép-kelet-európai országok egészére kiadott növekedési elõrejelzésén az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD). Megjegyzik azonban, hogy Kelet-Európa komoly veszélyben van az elhúzódó euróövezeti adósságválság miatt, és a legnagyobb kockázatot az jelentheti, ha a nagy nyugat-európai bankok visszafogják finanszírozási tevékenységüket.

« 1. oldal »