2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Az év eleje óta csaknem 40 ezer csekket fizettek be a Magyar Posta mobilalkalmazásán keresztül az ügyfelek, mintegy 400 millió forint értékben – közölte a Magyar Posta pénteken az MTI-vel.

Véradások idõpontjairól és helyszíneirõl ad tájékoztatást a Magyar Vöröskereszt Véradás – Vöröskereszt elnevezésû új mobilalkalmazása.

Több mint ezren telepítették a Liga Szakszervezetek (Liga) mobilalkalmazását, amely munkajogi kérdésekben segít eligazodni a felhasználóknak - tájékoztatta Fiedler Péter, a Liga kommunikációs vezetõje írásban az MTI-t.

Az Európai Fogyasztói Központok Hálózata kidolgozta az ECC-Net: Travel nevû mobilalkalmazást, amely segít eligazodni európai fogyasztóvédelmi kérdésekben az unió tagországaiban, Norvégiában és Izlandon – közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságon belül mûködõ magyarországi Európai Fogyasztói Központ szerdán az MTI-vel.

 

ÜBÖRÖG A MOBILFIZETÉS MAGYARORSZÁGON

Nagyon széles a spektrum, hogy ki mit hív mobilfizetésnek. Van, aki azt is annak nevezi, amikor a mobiltelefonnal parkolást fizet, hiszen a pénzügyi tranzakció inicializálása a telefonról történik, még akkor is, ha önmagában a telefon nem vesz részt a tranzakció valós lebonyolításában. Sokan mobilfizetésnek nevezték, nevezik azt is, amikor egy ATM-es bankkártyás készpénzfelvételt követõen passzívan kaptak valami információt (leginkább egy sms-t) arról, hogy levettek a számláról valamennyi pénzt. De mobilfizetésnek nevezhetjük azokat az alkalmazásokat is, amelyeknél valós bankkártya-tranzakciót hajt végre a telefon. Körképünkben most utóbbiakkal foglalkozunk.

 

« 1. oldal »