2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Milliókat is bukhatnak2015-04-18 10:07:27

Saját magukat hibáztathatják azok az agrár-környezetgazdálkodásban (akg) érintett termelõk, akik most jelentõs támogatási összegektõl esnek el – derül ki a Miniszterelnökség agrárszektor.hu-nak adott állásfoglalásából.

Van, akit az alma révén, másokat a tej, vagy a hús kapcsán sújt az orosz embargó.

Tüntetést rendez a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (TSZSZT) Demonstrációs Bizottsága több településen is július 8-án – közölte a bizottság pénteken az MTI-vel.

Létavértes, Földes - A termelõk állítják, hogy a cég azonnali fizetést ígért, az igazgató szerint azonban szó nem volt errõl.

Megszûnt a gazdák kötelezõ vízgazdálkodási hozzájárulása. Az érintett termelõk nem bánják a változást, mert szerintük a szervezet nem tett meg mindent a belvízvédelmi csatornák tisztításáért. A társulás vezetõi ellenben azt mondják: a befizetett pénzzel a költségek felét állták, ezért nem tudtak minden problémát azonnal elhárítani. Idén kizárólag az állam finanszírozza a feladatot.

Hajdú-Bihar – A pénzpiaci válság hatásaként a gabonatermesztõk máris azzal a problémával szembesülnek, hogy miután a forrásokhoz jutás megnehezült, kénytelenek lesznek a bekészletezett terményüket eladni, még mielõtt jobb árat kapnának érte.

« 1. oldal »