2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Októberben már elektromos busszal is lehet utazni a cívisvárosbanForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-29 18:08:33
Csúcstechnológiás elektromos hajtásláncot gyártó üzem létrehozásásról írt alá szándéknyilatkozatot szerdán írtak Kossa György, az Inter Tan-ker vezérigazgatója és Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.

A tervek szerint a tízmilliárdos – saját forrásból és banki hitelbõl finanszírozott – beruházással az elsõ ütemben 100-150 munkahely jönne létre, és persze komoly beszállítói kört vonzana. A gyár a Határ úti ipari parkban épülne fel két év alatt, a termelés a harmadikban kezdõdne.


Kossa György közlése szerint a hagyományos meghajtású buszoknál sokkal alacsonyabb károsanyag-kibocsátású, ezáltal jóval környezetbarátabb jármûvek iránt komoly érdeklõdés mutatkozik bel- és külföldön. Igaz, hogy 25-30 százalékkal drágábbak is, de élettartamuk akár duplája is lehet a „normál” buszokénak. Mint megtudhattuk, októberben már a megyeszékhelyen is járni fog elektromos meghajtású autóbusz, mint Kossa György megjegyezte, „ennyivel tartoznak a városnak”.

Kósa Lajos hangsúlyozta: Debrecen, ahol a magas hozzáadott értékû ipar elsõbbséget élvez, örömmel vesz részt a hazai buszgyártás felélesztésében, nyitott az újszerû, innovatív megoldásokra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!