2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Sok a beteg, de ez még nem az influenzaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-08 11:44:12
Az orvosok úgy vélik, hogy egy õszi vírus okozza azt a betegséget, ami az elmúlt hetekben országszerte terjed.

Egyre többen fordulnak orvoshoz torokfájással, köhögéssel. A felsõ légúti fertõzések fõként azokat fenyegetik, akik zárt térben, sok emberrel dolgoznak együtt, mert ezek a betegségek cseppfertõzéssel terjednek. Az orvosok szerint ez még nem influenza, de nincs kizárva, hogy hamarosan az is megjelenik Magyarországon, ezért továbbra is azt javasolják, hogy aki még nem tette meg, kérje a védõoltást.

Az orvosok úgy vélik, hogy egy õszi vírus okozza azt a betegséget, ami az elmúlt hetekben országszerte terjed. A közelmúltban Pécsett volt olyan nap, hogy több mint százan mentek el az ügyeletre. A nyilatkozó háziorvosi ügyeletes kezdõdõ torokfájás, illetve láz esetén tüneti szereket javasolt. Ha a lázcsillapítók, torokfertõtlenítõk nem segítenek, akkor feltétlenül háziorvoshoz kell fordulni - hangsúlyozta Tóka Krisztina.

Az orvosok arra számítanak, hogy a felsõ légúti megbetegedések mellett hamarosan megjelenik az influenza is, ezért azt javasolják: aki csak teheti, oltassa be magát. Az oltás viszonylag gyorsan fejti ki hatását, és rövid úton védelmet biztosít - mondta Laczkó Katalin belgyógyász.

Az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatója szerint az országban december elsõ felében csaknem 10 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerû tünetekkel, ám az influenzavírust egyetlen esetben sem mutatták ki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!