2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Paksi erõmû - Magas szinten egyeztetett Budapest és BrüsszelForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-18 11:27:22
Mind tagállamok, mind uniós intézmények részérõl nagy érdeklõdést keltett a Magyarország és Oroszország között létrejött megállapodás a paksi atomerõmû bõvítésérõl - közölte egy név nélkül nyilatkozó brüsszeli forrás pénteken az MTI-vel.

A tisztviselõ arról is beszámolt, hogy az ügylet nem okozott teljes meglepetést Brüsszelben, a magyar hatóságok ugyanis magas szinten elõre egyeztettek az oroszokkal való megállapodás részleteirõl az uniós intézményekkel, ez pedig arra utal, hogy a magyar kormány nem akar konfliktust ebben az ügyben.

Sabine Berger, Günther Oettinger energiaügyi biztos szóvivõje szerdán megerõsítette, hogy a magyar hatóságok kötelességüknek eleget téve elõre eljuttatták a tervezett megállapodás szövegét Brüsszelbe, viszont még nem tudták olyan mélységben tanulmányozni, hogy megállapítható legyen, közbeszerzési szempontból is megfelel-e az uniós szabályoknak a magyar-orosz megállapodás.

Egy bizottsági forrás szerint ugyanakkor nem csak Brüsszel emelhet szót a dokumentum ellen, erre azoknak a vállalatoknak is lehetõségük adódhat, amelyek úgy érzik, jelentõs hátrány érte õket a közbeszerzésben, például a tendereztetés elmaradása miatt, õk az uniós jogorvoslati irányelvek alapján bírósághoz fordulhatnak az ügyben. Ezek az irányelvek azt hivatottak közösségi szabályokkal elõsegíteni, hogy az érintettek gyors és hatékony jogorvoslati lehetõséggel élhessenek, ha úgy vélik, egy szerzõdést, megbízást méltánytalanul ítéltek oda.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!