2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Csütörtökön hirdetik ki a februári felsõoktatási képzések ponthatáraitForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-01-21 15:53:41
Várhatóan csütörtökön hirdetik ki a februárban induló felsõoktatási képzések felvételi ponthatárait, amelyek elsõként a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetõk – közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio kft. kedden az MTI-vel.

Közleményük szerint a felvételizõk az e-felvételi felületén is megtekinthetik az általuk megjelölt szakok ponthatárait és elért pontszámukat. Azok, akik megadták mobiltelefonszámukat, SMS-ben is értesítést kapnak eredményükrõl.

Az Oktatási Hivatal a ponthatárok meghatározása után minden jelentkezõ esetében besorolási határozatot hoz, amelybõl kiderül, hogy a felvételizõ az egyes jelentkezési helyeken hány pontot ért el, az adott meghirdetésen mennyi a ponthatár, valamint hogy besorolták-e valamelyik jelentkezésére, és ha igen, melyikre.

Függetlenül attól, hány képzést jelölt meg, a jelentkezõt csak egy helyre veszik fel: arra a képzésre, amelyben az általa felállított sorrend alapján elõször éri el a megállapított ponthatárt. A határozat tartalmazza majd a döntéssel szembeni jogorvoslat lehetõségét és határidejét is.

A besorolási határozat kizárólag az e-felvételi felületén lesz megtekinthetõ és pdf-formátumban is nyomtatható a felvételizõk számára, postán nem küldik meg a jelentkezõknek – írták.

A februári keresztféléves képzésekre 5729-en jelentkeztek. Az elsõhelyes jelentkezéseket nézve közülük 4863-an mesterképzéseket céloztak meg, 667-en alapképzésre, 140-en felsõoktatási szakképzésre 59-en pedig osztatlan mesterképzésre jelentkeztek elsõ helyen. Szintén az elsõhelyes jelentkezések alapján 4624-en jelöltek meg állami ösztöndíjas képzéseket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!