2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Változik a parkolási rendeletForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-30 16:47:33
Változnak március közepétõl a mozgásukban korlátozottak parkolási igazolványának utólagos bemutatási lehetõségei és feltételei, és ismét védett övezet lesz a belvárosi Városház utca, illetve a Párizsi utca egy szakasza a Fõvárosi Közgyûlés mai támogató döntése alapján.

A Fõvárosi Közgyûlés mai ülésén elfogadta a „Budapest fõváros közigazgatási területén a jármûvel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen jármûvek tárolásának szabályozásáról szóló 30/2010. (VI. 4.) Fõv. Kgy. rendelet” módosítását. Hatályba lépését követõen, várhatóan március elejétõl – a parkolójegy bemutatásának intézményéhez hasonlóan –a mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványa is bemutatható lesz utólag a parkolásüzemeltetõ cég ügyfélszolgálatán,

ha a várakozás megkezdésekor a gépjármû elsõ szélvédõje mögött a szelvényt elhelyezték, de elõlapja az érvényesség és a jogosultság ellenõrzése céljából nem teljes egészében látható;vagy azt hátlappal felfelé helyezték el, és ezért az autó üzemben tartója pótdíjfizetési felszólítást kapott.

Az utólagos bemutatás feltételei kismértékben változtak:
az 5 naptári nap 5 munkanapra változik, azonban jogvesztõ hatályú lesz, azaz a parkolásüzemeltetõ a 6. munkanapon jogszerûen elutasíthatja az utólagos bemutatás lehetõségét,
emellett parkolási igazolvány esetén is naptári hónaponként legfeljebb egy alkalommal élhet a lehetõséggel az üzemben tartó akkor is, ha a bemutatás idõpontjában az adott gépjármûre nincs 30 napnál régebbi jogosulatlan parkolási esemény miatt kiszabott és nem vitatott várakozásidíj- és pótdíjtartozás.

A rendeletmódosítás másik fontos pontja a Ferenciek tere felújításához kapcsolódik. A munkavégzés befejeztével megnyitották az V. kerületben a Petõfi Sándor utcának a térhez csatlakozó új felszíni szakaszát, ahová a Kossuth Lajos utcából jobbra lehet bekanyarodni. A Petõfi Sándor utca elérhetõsége lehetõvé teszi, hogy a Városház utca teljes szakasza, valamint a Párizsi utca Városház utca és Petõfi Sándor utca közötti része újra védett övezet legyen, azaz ide ismét csak engedéllyel lehet behajtani.

Háromszintes, 330 férõhelyes P+R parkoló nyílik a KÖKI Terminál épületében

Háromszintes, 330 férõhelyes õrzött P+R parkoló nyílik a KÖKI Terminál bevásárlóközpontnál idén tavasszal a BKK üzemeltetésében, a Fõvárosi Közgyûlés mai támogató döntése alapján. Az új, 330 férõhelyes parkolóház a bevásárlóközpont közelében jelenleg is üzemelõ nyitott, 206 gépkocsi fogadására alkalmas P+R várakozóhely mellett a dél-pesti térségbõl érkezõ autósoknak az M3-as metró végállomásához kapcsolódóan kínál parkolási lehetõséget. A várakozás díja 6 és 22 óra között 350 forint/alkalom (egy BKK-vonaljegy ára egész napra), ezen idõszakon kívül, éjjelente 210 forint/óra.

A 330 férõhelyes parkolóház megnyitásához parkolásüzemeltetési berendezések felszerelésére van szükség, melyeket az üzemeltetõ Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az autósoknak történõ mielõbbi átadásra törekedve 2-3 hónapon belül szerez be a közgyûlési határozat alapján. A megnyitásig – és utána is – üzemel ugyanakkor a bevásárlóközpont közelében található, 206 gépkocsi fogadására alkalmas nyitott P+R parkoló, amelynek telítettsége indokolja az új parkolóház lehetõ leggyorsabb átadását.

A KÖKI Terminál épületében kialakított, tavasszal nyíló parkolóház éjjel-nappal várja majd az autósokat. A fõvárosi utazóközönségnek történõ átadással jelentõs mértékben növekszik azon várakozóhelyek száma, amelyek közvetlen átszállási kapcsolatot kínálnak a fõváros forgalmas, a belváros megközelítésére alkalmas tömegközlekedési járataira. A kõbánya-kispesti tömegközlekedési csomópont az M3-as metró mellett 23 autóbuszjáratra kínál átszállási lehetõséget.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!