2024. május 13. Hétfő, Szervác, Imola.
 
Csaknem az egész országra kiterjesztették az ónos esõ miatti figyelmeztetéstForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-30 17:08:39
Csaknem az egész országra kiterjesztette korábban ónos esõ miatt kiadott figyelmeztetését a meteorológiai szolgálat. Több déli megyében már a riasztást is kiadták. Ezeken a területeken a következõ órákban is ónos esõre kell készülni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével az egész országban érvényben van az ónos esõ miatti figyelmeztetés.
Mint írták: délutánig az ország déli felében, majd ezt követõen péntek éjfélig az Északi-Középhegység, az Alföld északi része és az északnyugati területek kivételével alakulhat ki idõszakos, általában gyenge ónos esõ, fagyott esõ. A dunántúli területeken és a középsõ országrészben lehet jellemzõbb az idõnkénti ónos csapadékkialakulása, de jelentõsebb mennyiségû csapadék nem valószínû.

A Dunántúl északnyugati, északi felében (az idõ elõrehaladtával egyre inkább csak északnyugaton), illetve kisebb eséllyel a nap elsõ felében a középsõ országrészben, illetve az Északi-középhegység térségében kialakulhat idõszakos havazás. Péntek éjfélig a Dunántúl északi, nyugati felében általában 5 centiméter alatti, míg az Északi-középhegység térségében 2 centiméter alatti friss hó valószínû.

A fagypont alatt lévõ összefüggõ hótakaróval borított területeken a fokozatosan megerõsödõ délkeleti szél a nap második felétõl (fõként az éjszakai órákban, illetve a péntek napközben) helyenként (elsõsorban Csongrád és Bács-Kiskun megye déli részén) hordhatja a havat - tették hozzá.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!