2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Libegõ épülhet LillafüredenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-30 17:22:50
A jelek szerint kötélpályán a turisztikai attrakciók építése. Jó egy kilométer hosszan libbenhetünk Lillafüreden. A tervek szerint Lillafüred központja és Fehérkõlápa között ingázna a függõvasút.

Libegõ épülhet Lillafüreden, a budapesti Libegõpark Kft. egy 1080 méter hosszú, 263 méter szintkülönbségû libegõ létesítését tervezi - írta csütörtöki számában az Észak-Magyarország. A tervek szerint Lillafüred központja és Fehérkõlápa között ingázna a függõvasút. A Lillafüredi libegõ és kapcsolódó attrakció telepítése elnevezésû projektre a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 479,2 millió forintot biztosít - írta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap. A város hivatalának tájékoztatása szerint a budapesti székhelyû Libegõpark Kft. egy 1080 m pályahosszúságú, 263 m szintkülönbségû libegõ létesítését tervezi. A tervek szerint a központi tér és Fehérkõlápa között ingázna a városrész új büszkesége.

Ezzel egy idõben, a talányos „Református emlékutak – zarándokutak” is zöld lámpát kapott a maga 326,9 milliós támogatásával. A fejlesztések részét képezik annak a “Diósgyõr-Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztése” projektnek, amely a városrészek turisztikai értelemben való összekapcsolását, új látványosságok létrehozását tûzték ki célul, de ennek a “csomagnak” a részét képezi a diósgyõri vár felújítása is, vagy a függõkert rehabilitációja. A vonatkozó elõzetes vizsgálati dokumentáció 2014. február 17-ig megtekinthetõ az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelõségen, valamint Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Építési és Környezetvédelmi Hatósági Osztályán ügyfélfogadási idõben. A megyében Sátoraljaújhely ad otthont hasonló turisztikai attrakciónak.

A miskolci polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a budapesti székhelyû Libegõpark Kft. egy 1080 méter pályahosszúságú, 263 méter szintkülönbségû libegõ létesítését tervezi. A tervek szerint a központi tér és Fehérkõlápa között ingázna a városrész új büszkesége. Lassan egy évvel ezelõtt született meg a döntés, mely szerint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 479,2 millió forint pályázati támogatást bocsájt rendelkezésre a „Lillafüredi libegõ és kapcsolódó attrakciók telepítése” projekt tervére; a „Lillafüredi DVTK Szabadidõpark beruházás” további 352,1 millió forintot nyert.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!