2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Támad a járvány: ez a vírus fertõz MagyarországonForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-11 13:05:43
Terjed az influenza Európában. A kontinens déli részén már kiterjedt járvány van, a betegséggel járó szövõdmények miatt sokakat az intenzív osztályokon kezelnek. Magyarországon nincs járvány, de folyamatosan nõ a megbetegedések száma. Az esetek 98 százalékában az influenza "A" vírusa fertõz.

Zsúfoltak a kórházak Dél-Európában az influenzajárvány miatt. Csak Portugáliában már hatvanan kerültek az intenzív osztályra a betegség szövõdményeivel. „Az itt kezelt betegeink mindegyike nagyon fiatal, semmilyen más fertõzése nincs, csak az influenza „A vírusa által okozott tüdõgyulladás” - mondja ez a portugál orvos.

Európa teljes déli részén, valamint Angliában és Norvégiában is kiterjedt influenza járvány van, több területen pedig már regionális járványokat mutattak ki - köztük van Magyarország is.

Itthon a legtöbb beteget a fõvárosból, Pest, Fejér és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébõl jelentették.

Nyíregyházán a hétvégén is sokan keresték fel az ügyeletet. Az egyik édesanya azt mondta: a településen érezhetõen egyre több a beteg, az iskolákból és az óvodákból is egyre több gyerek hiányzik. „Már a fele csoportunk hiányzott, én úgy láttam, hogy egyre kevesebben vannak, és a környezetünkben is mindenki - bárki jött, meg az utcán mindenki köhög”- mondta Krokovai Gabriella.

Székesfehérváron is egyre többen fordulnak orvoshoz ízületi fájdalmakkal és magas lázzal.

Az országban hetente 10-15 százalékkal nõ az influenzaszerû megbetegedések száma. Szakemberek szerint ha ez a tendencia folytatódik, akkor a jövõ hét közepétõl már Magyarországon is átlépheti az influenza a járványküszöböt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!