2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
Nagy üzletet szerzett a RábaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-12 16:57:37
Címkék: Bihari hírek, rába
Jelentõs üzleteket szerzett a Rába Futómû Kft. az európai piacon - jelentette be a társaság.

A vállalat 2016-tól éves szinten mintegy 18 millió euró értékben szállít új tengelytest-modelleket a kontinens vezetõ tehergépjármû-gyártóinak. A megrendelések elõsegítik a vállalat európai pozícióinak megerõsítését és a modernizált gyártókapacitások erõteljes kihasználását - közölte a gyõri cég.

Európa két, prémium kategóriás jármûgyártójától nyert el új megrendeléseket a Rába. A megállapodások értelmében 2016-tól új típusú tengelytestek sorozatgyártását kezdi meg a társaság. A szállítások összértéke éves szinten elérheti a 18 millió eurót. A hosszú távú vevõi együttmûködéseken alapuló megbízások hátterében a jármûvek hajtásláncát is érintõ modellváltás áll - áll a társaság közleményében. A továbbfejlesztett, súlyoptimalizált futómû-alkatrészek új közepes, illetve nehézkategóriás teherautó modellekbe épülnek be. A konstrukciós váltást a megrendelt tételek többségénél mérnöki szolgáltatásokkal támogatta a Rába a design, a gyárthatóság és a költséghatékonyság szempontjait szem elõtt tartva.

A vállalat nemrégiben komplex technológiafejlesztési program keretében mellsõtengely-gyártási kapacitásait is megújította, és 2014 végig tovább bõvíti. Az új megrendelések elõsegítik a modernizált kapacitások kihasználását.

A nagy sorozatú futómû-alkatrészek gyártása továbbra is stratégiánk egyik fontos fókuszpontja - emelte ki Pintér István elnök-vezérigazgató. Az elmúlt években céljainkkal összhangban Európába helyezõdött át a komponensgyártás vevõi bázisa. Közvetlen beszállítói kapcsolatot építettünk ki a legrangosabb piaci szereplõkkel, akiknek ma már szinte kizárólag magasabb hozzáadott értékû, megmunkált tételeket szállítunk - tette hozzá.

Az új üzletek a következõ évekre növekvõ jelenlétet biztosítanak az európai haszongépjármû-piacon, ahol immáron minden harmadik-negyedik teherautóba Rába termék kerül.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!