2024. április 27. Szombat, Zita.
 

Idén ötödször osztották ki a MagyarBrands elismeréseket. Olyan márkák díjaznak, amelyek a magyar vállalkozások méltó képviselõi lehetnek határon innen és túl. A díjra valamennyi magyar vonatkozású márka pályázhatott.

Huszonnyolc dízel-elektromos hibrid autóbusz szállításáról írt alá megállapodást a Rába Jármûipari Holding a Budapesti Közlekedési Központ egyik alvállalkozójával, a csuklós autóbuszok üzemeltetõi tenderét megnyerõ T&J Busz Projekt Kft.-vel - közölte a jármûgyártó

Budapest és az agglomeráció 150 új busszal gazdagodik, a BKK és a Volánbusz alacsony padlós, klimatizált MAN és Rába-Volvo buszokkal magasabb színvonalon szolgálja ki a fõváros és az agglomeráció 11 településének lakóit.

Tavaly 12,1 százalékkal, 47,5 milliárd forintra növelte árbevételét a Rába Jármûipari Holding Nyrt. - áll a társaság által csütörtökön publikált éves konszolidált gyorsjelentésben.

Levonulóban van az árhullám a Rábán, de a folyó vízgyûjtõjén csapadékot jeleznek, így újabb, kisebb mértékû áradás is bekövetkezhet - közölte a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetõje csütörtökön az MTI-vel.

A vízügyi szakemberek szerint nem várható nagyobb mennyiségû csapadék a napokban, így nem kell újabb árhullámra számítani.

Jelentõs üzleteket szerzett a Rába Futómû Kft. az európai piacon - jelentette be a társaság.

Két jelentõs fejlesztési projekt is zajlik jelenleg a Rába Futómû Kft.-nél - tájékoztatta az MTI-t a Rába-csoport.

A Rába és a belorusz MTZ traktorgyár között egyeztetés kezdõdött arról, hogy a különösen nagy teljesítményû mezõgazdasági gépekhez a Rába futómûveket szállíthasson - számolt be Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár a magyar-belorusz gazdasági vegyesbizottság keddi budapesti ülését követõ sajtótájékoztatón.

« 1. oldal »