2024. május 8. Szerda, Mihály.
 
Ismét a Rába és a Pick a legkiválóbb hazai márkaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-29 10:56:08
Idén ötödször osztották ki a MagyarBrands elismeréseket. Olyan márkák díjaznak, amelyek a magyar vállalkozások méltó képviselõi lehetnek határon innen és túl. A díjra valamennyi magyar vonatkozású márka pályázhatott.

Az üzleti ágazatban ismét a Rába, a fogyasztói szektorban pedig a Pick lett a legkiválóbb - közölte a MagyarBrands. Az üzleti márkák toplistáján a Rába 95,05 ponttal lett az elsõ, másodikként végzett a Zwack 92,96 ponttal, míg a Richter 92,38 ponttal a harmadik. Az üzleti márkák között az MTI a hatodik. A fogyasztói márkák toplistáján az elsõ három helyen végzett a Pick 95,91 ponttal, a Herendi 95,14 ponttal, a Herz pedig 94,98 ponttal.

A GfK Hungária piackutató intézet felmérése szerint a magyar háztartások 74 százalékának fontos, illetve rendkívül fontos, hogy, ha csak lehet, magyar terméket vásároljon. A háztartások mintegy 90 százaléka szerint a magyar termék három legfontosabb kritériuma, hogy teljes egészében magyar, helyben készült alapanyagokból készüljön. Minden másodikuk szerint az is fontos, hogy kizárólag magyar munkaerõ bevonásával állítsák elõ, negyven százalékuk szerint pedig az is lényeges, hogy magyar tulajdonban lévõ vállalat gyártsa.

A legjobb márkákat a MagyarBrands szakmai bizottságának vezetõi által összeállított kritériumrendszer szerint pontozták. A díj odaítélésekor egyrészt pontosan számszerûsíthetõ kritériumokat - tradíció, tulajdon, menedzsment, foglalkoztatás - vesznek figyelembe, amelyet szakmai elbírálás - reputáció, identitás - és GFK Hungária piackutató fogyasztói kutatása egészít ki. E szempontok összegzését követõen a program szakértõi egy komplex mutatószám létrehozásával alakítják ki a sikeres hazai márkák végleges listáját.

A MagyarBrands Gyermekekért különdíjat 2014-ben a Mosoly Alapítvány, a kultúráért különdíjat a hungarIKON gyûjtemény, az innovációs különdíjat pedig az informatikai területen mûködõ Tresorit nyerte el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!