2024. május 8. Szerda, Mihály.
 
Technológiai fejlesztések a Rába Futómû Kft.-nélForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-07 20:34:50
Két jelentõs fejlesztési projekt is zajlik jelenleg a Rába Futómû Kft.-nél - tájékoztatta az MTI-t a Rába-csoport.

Egy több mint kétmilliárd forint összértékû, 625 milliós támogatással megvalósuló komplex technológiafejlesztési program keretében a jövõ év végéig modernizálják a gyártókapacitásokat, felgyorsítják a technológiaváltást. A projekt elsõsorban a komplett futómûgyártás erõsítését szolgálja, de érinti a közepes méretû futómûalkatrészek gyártását is - jelezték. Közlésük szerint a beruházás a jobb minõséget, a hatékonyabb termelést szolgálja, és ezzel lehetõség nyílik a megnövekedett vevõi igények kielégítésére. A program új munkahelyeket is teremt - tették hozzá.

Egy másik, tavaly nyáron indult és a jövõ nyáron záruló projekt a mezõgazdasági jármûvek optimalizálását szolgálja a futómûvek olajozási rendszerének fejlesztése révén, amellyel könnyebb, kisebb fogyasztású, ezáltal "zöldebb" jármûvek készülhetnek. A nagyteljesítményû mezõgazdasági futómûvekhez olyan intelligens olajozási rendszer kifejlesztése a cél, amely mechatronikai eszközök segítségével növeli a kenés hatékonyságát, ezáltal a futómûvek élettartamát, az üzemeltetés során pedig alacsonyabb olajfelhasználást és hosszabb csereciklusokat tesz lehetõvé - tájékoztatta az MTI-t a társaság. Közölték: a futómûveknél alkalmazott olajozási alaprendszer kifejlesztése címû projekt megvalósítására csaknem 215 millió forint támogatást nyert el a Rába a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Kft.-vel konzorciumban.

A Rába-csoport augusztusban publikált féléves gyorsjelentése szerint az idén az elsõ félévben a futómû-üzletág üzemi eredménye 1,642 milliárd forint volt, csaknem meghatszorozódott a tavalyi hasonló idõszakihoz képest. Árbevétele ugyanekkor 20,4 százalékkal 17,5 milliárd forintra ugrott. A futómû-üzletág hagyományosan a Rába-csoport exportbevételeinek 80 százalékát hozza.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!