2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Két életet is megmentett a magyar rendõrpárosForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-12 17:47:31
Egy kisgyermek és egy idõs bácsi életét mentették meg a Készenléti Rendõrség munkatársai Budapesten.

Ragyák Sándor törzszászlós és Bancsi Tibor fõtörzsõrmester együtt járõrözött február 6-án délelõtt a fõváros VIII. kerületében, amikor a Népliget metróállomásnál észrevettek egy földön ülõ idõs férfit - írja a Police.hu.

Egy kisgyermek és egy idõs bácsi életét mentették meg a Készenléti Rendõrség munkatársai a fõvárosban.
Ragyák Sándor r. törzszászlós és Bancsi Tibor r. fõtörzsõrmester együtt járõrözött 2014. február 6-án délelõtt a fõváros VIII. kerületében, amikor a Népliget metróállomásnál észrevettek egy földön ülõ idõs férfit. A rendõrök odaléptek és felajánlották segítségüket. A közelben álló járókelõk elmondták, hogy a bácsi rosszul lett, az idõközben értesített mentõt várták. Az egyik rendõr felvette a kapcsolatot a mentõkkel, míg társa az idõs férfi mellett maradt és egy, a helyszínen tartózkodó orvostanhallgatóval folyamatosan figyelte a bácsi sajnos egyre romló állapotát, lassuló légzését. Amikor a férfi légzése leállt és eszméletét vesztette, a rendõr mellé térdelt és az orvostanhallgatóval felváltva végezte az újraélesztést. Nem sokkal késõbb a bácsi magához tért és ismét mutatott életjeleket. A kiérkezõ mentõk kb. egy órán keresztül stabilizálták és hozták szállítható állapotba az idõs férfit, akit ezt követõen kórházba vittek.


Ragyák Sándor r. törzszászlós és Bancsi Tibor r. fõtörzsõrmester 2014. február 7-én kora este a fõváros II. kerületében teljesített gépkocsizó járõrszolgálatot. A Hûvösvölgyi úton figyeltek fel egy többször hirtelen sávot váltó személygépkocsira. Utána indultak és megállították. A BMW-bõl kipattanó sofõr aggódva kiabálta, hogy a hátsó ülésen ülõ kisgyermeke lázgörcsöt kapott és nagyon rosszul van, azonnal orvosi segítségre lenne szüksége. Közben a kisgyermekkel a hátsó ülésen tartózkodó édesanya sírva könyörgött, hogy „segítsenek, mert meghal a gyerekem!” A rendõrök egy percig sem haboztak, tekintettel a gyermek állapotára, és az erõs forgalomra, a szolgálati gépkocsi megkülönböztetõ jelzését használva biztosítottak akadálytalan, szabad haladást az aggódó szülõk autója számára a közeli kórházig.

– Szeretnék köszönetet mondani a két rendõrnek, akik páratlan emberségrõl tettek tanúbizonyságot – mondta a kisfiú édesanyja. – Épp egy szülinapi zsúrról hoztuk haza Milánt, amikor a kocsiban lázgörcsöt kapott. A férjem nagy sebességgel hajtott, én Milánt lélegeztettem. Az volt a szerencsénk, hogy a két rendõr intézkedni akart velünk szemben, és hamar felmérték, hogy azonnal segítségre van szükségünk. Még amikor a kórházba értünk, akkor is velünk jöttek, és segítettek. ­Sosem felejtjük el ezt nekik – mondta az anyuka. Ha olvassák ezt a cikket, tudják meg, hogy köszönjük nekik mind a hárman! – hálálkodott az édesanya.


A rendõrök beszámolója:

A rendõrök éppen egy budai útszakaszon voltak szolgálatban múlt pénteken, amikor feltûnt nekik egy furcsán közlekedõ autó. „Amikor észrevettük, hogy a gépjármû többször egymás után hirtelen sávot vált – ami nem egy hétköznapi jelenség –, a kollégámmal intézkedés alá vontuk a gépjármûvet, hogy megtudjuk, mi az oka ennek a sûrû, egymást követõ sávváltásnak” – nyilatkozta Bancsi Tibor rendõr-fõtörzsõrmester. Miután a rendõrök megállították az autót, akkor derült csak ki, hogy baj van. „Közölte velem, hogy a személygépkocsiban a gyereke nagyon rosszul van” – tette hozzá Ragyák Sándor rendõr-törzszászlós.

Az apuka éppen a közeli János Kórházba sietett feleségével és gyermekével. Kisfiuk ugyanis rosszul lett. Az édesanya elmondta, hogy gyermekét éppen egy szülinapi zsúrról vitték haza, amikor hidegrázásra és hányingerre panaszkodott. Nem sokkal ezután a kocsiban lázgörcsöt kapott, és elvesztette az eszméletét. A két rendõr azonnal segített a családnak, és villogó-szirénázó autóval mentek elõttük a kórházig. „Amikor megérkeztünk, soron kívül minden segítséget megtettünk a gyereknek, az anyukát is bekísérte kollégám, a gyerek ruházatát is bevittünk az orvosi szobákba” – magyarázta Ragyák Sándor. A kisfiút a gyerekosztályon rögtön ellátták, és két nap után hazaengedték.

A rendõrök az elõzõ napon, csütörtökön egy idõs emberen is segítettek. A férfi a népligeti aluljáróban lett rosszul, vélhetõen infarktust kapott. A rendõröknek egy arra járó orvostanhallgató is segített az életmentésben „Megkezdtük az orvostanhallgatóval az elsõdleges életjelek felmérését, sajnos még ezek után sem történt semmilyen változás az úrnál, ezt követõen mellkas kompressziót alkalmaztunk” – fejtette ki Bancsi Tibor. Így az idõs férfinak pár másodpercen belül helyreállt a pulzusa, a kiérkezõ mentõk stabilizálták az állapotát, és kórházba szállították.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!