2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Levonulóban az árhullám, de péntektõl újabb áradás jöhet a RábánForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-21 09:25:29
Levonulóban van az árhullám a Rábán, de a folyó vízgyûjtõjén csapadékot jeleznek, így újabb, kisebb mértékû áradás is bekövetkezhet - közölte a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetõje csütörtökön az MTI-vel.

Gaál Róbert tájékoztatása szerint a folyó vízgyûjtõjén osztrák területen péntektõl öt milliméternyi, magyar területen pedig 5-10 milliméternyi esõt jeleznek, de az elõrejelzések a szokásosnál bizonytalanabbak. A Rába szerda délután tetõzött Rum és Kám térségében, Sárvárnál az éjszaka intenzíven áradt, a tetõzést csütörtökön a kora délutáni órákra várják. A folyó sárvári és Sárvár alatti szakaszára elsõfokú készültséget léptettek életbe. A vízügyi igazgatóságok gátõrei és mûszaki szakemberei folyamatosan védekeznek, fokozott járõr- és figyelõszolgálatot tartanak.

Gaál Róbert szólt arról is, hogy Csákánydoroszlón a Rába-hídnál mintegy 120 köbméternyi uszadék torlódott fel. Két nagy fatörzs tartja a torlaszt, s ezzel szinte teljesen elzárja a víz útját. Miután az árhullám a folyónak ezen szakaszán már levonult, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság csütörtökön megkezdte a helyreállítási munkát, az uszadék és a fatörzs eltávolítását.

Pécsi Norbert Sándornak, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivõjének tájékoztatása szerint újra járható a korábban az áradás miatt lezárt, Vasegerszeg és Nagygeresd közötti alsóbbrendû út, továbbra sem lehet viszont közlekedni a Molnaszecsõd és Döröske, valamint a Sótony és Ikervár közötti összekötõ úton.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!