2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
Borús idõ lesz a hétvégénForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-02-21 10:57:18
A hétvégén jellemzõen borús idõ várható, sokfelé lehet esõ, zápor. Nem hûl le nagyon a levegõ, néhol még a leghidegebb órákban is plusz 8 Celsius-fok lehet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos középtávú elõrejelzésében.

Pénteken többnyire erõsen felhõs vagy borult lesz az idõ. A köd feloszlik, de párás marad a levegõ. Délnyugat felõl egyre többfelé várható esõ, zápor, de a Tiszántúlon csak késõ délutántól, estétõl valószínû csapadék. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között, a legmagasabb nappali hõmérséklet általában plusz 7 és plusz 12 fok között alakul, de délkeleten 13, 14 fok is lehet.

Szombaton is borult idõ várható sokfelé esõvel, záporral. Több csapadékra a Dunától keletre lehet számítani. A Dunántúlon a szél is megerõsödhet. A minimum-hõmérséklet 3 és 8 fok között valószínû. A nappali maximumok várhatóan 6 és 11 fok között alakulnak.

Vasárnap a Nyugat-Dunántúlon kisüt a nap, másutt eleinte borult lesz az ég. Késõbb többfelé felszakadozik a felhõzet, de az Alföldön várhatóan még este is sok lesz a felhõ. Elsõsorban a Dunától keletre – különösen délkeleten – várható további esõ.

Többfelé megerõsödhet a szél is. A leghidegebb órákban plusz 1 és plusz 6 fok között alakul a hõmérséklet. Nappal 6-11 fokig melegedhet a levegõ – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!