2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Partnerségi megállapodást kötött a kormány és a Magyar TelekomForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-22 12:32:43
A megállapodást Budapesten pénteken írta alá Orbán Viktor miniszterelnök és Timotheus Höttges, a Deutsche Telekom vezérigazgatója.

A kormány és a Magyar Telekom partnerségi együttmûködési megállapodást kötött a digitális Magyarországért.
A megállapodást Budapesten pénteken írta alá Orbán Viktor miniszterelnök és Timotheus Höttges, a Deutsche Telekom vezérigazgatója. Timotheus Höttges az aláírás alkalmából kiemelte: a Magyar Telekom szándéka az, hogy beruházásaival elõsegítse a nagy sebességû széles sávú internet mielõbbi elérhetõségét a magyar lakosságnak. Evégett több százmilliárd forint befektetését tervezi a hálózat fejlesztésébe a következõ években.

A kormányfõ emlékeztetett, Magyarország az Európai Uniónak azt a vállalást tette, hogy 2020-ra minden magyar háztartásban lesz szélessávú internet. "A mi megállapodásunk azt teszi lehetõvé, hogy ezt az állapotot (...) Magyarország 2018-ra eléri", tehát jóval az EU-s határidõ elõtt - hangsúlyozta. Hozzátette, az infrastruktúra kialakításához több száz milliárd forintra van szükség, amelyet részben a Deutsche Telekom, részben pedig a magyar állam teremt majd elõ. Orbán Viktor azt mondta, "most már nincs visszaút, mi leszünk a legjobbak", reális esélyünk van arra, hogy a magyar legyen Európa egyik legmodernebb, a legjobb telekommunikációs infrastruktúrával rendelkezõ gazdasága.

A Magyar Telekommal kötött megállapodást egy komoly múltra visszatekintõ barátság megerõsítésének nevezte a miniszterelnök. Kiemelte, a Magyar Telekom fõ tulajdonosáról, a német Deutsche Telekomról elsõként a büszkeség jut eszébe, büszkének lenni arra, amit csinálnak, azaz hogy technológiájuk elõreviszi a világot.

A Telekom az elmúlt húsz évben 1800 milliárd forint értékû beruházást hajtott végre Magyarországon, ahol 12 ezer embert foglalkoztat - a beszállítóinál pedig további százezer munkavállaló dolgozik -, és évente 140 milliárd forint adót fizet, amivel az ország egyik legnagyobb adófizetõje - sorolta az adatokat Orbán Viktor, úgy fogalmazva, hogy nem vásárlói, hanem "résztvevõi vagyunk" a Deutsche Telekomnak, hiszen a magyaroknak is lehetõségük van a cég közös mûködtetésére.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Deutsche Telekom jelentõs támogatója a magyar sportnak és kultúrának, így például a pénteki aláírási ceremóniának otthont adó Budapest Music Centernek is elkötelezett partnere, nagyban hozzájárul a mûködtetéséhez. Beszéde végén a miniszterelnök rámutatott: a távközlési és IT-szektor ma a magyar GDP körülbelül 12-14 százalékát állítja elõ, ami az idõnként "a magyar gazdaság alulfejlettségérõl szóló elõadások fényében" meglepõen magas szám. Tavaly a magyar gazdasági növekedés csaknem egynegyede ebbõl az üzletágból származott - tette hozzá.

"Azt a lovat kell ütni, amelyik húz. (...) Nem túl igazságos dolog ez, de a világot valóban azok viszik elõre, akik jól húznak. És az IT-szektor jól húz Magyarországon, ezt kell ütni, ezt kell fejleszteni, itt kell beruházásokat végrehajtani. Abban kell még erõsebbnek lenni, amiben egyébként is erõsek vagyunk" - zárta szavait.

A Deutsche Telekom mintegy 50 országban van jelen, és több mint 230 ezer munkavállalót foglalkoztat világszerte. A cégcsoport 58,2 milliárd euró bevételt termelt a 2012-es üzleti évben, ennek több mint felét Németországon kívül.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!