2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Útfelújítási program indulForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-25 21:11:50
Elsõsorban a gyorsforgalmi úthálózatot, de a fõutakat is érinti az útfelújítási program – jelentette ki Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelõs államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában. Összesen 49 milliárd forint értékben végeznek majd „építési engedélyhez kötött megerõsítési munkálatokat.”

180 km gyorsforgalmi, illetve 154 km fõútvonalat újítanak fel elsõsorban uniós forrásból - ismertette Völner Pál. A program érinti például az M1-es, M3-as, M7-es, M30-as kritikus szakaszait - közölte.

Kérdésre válaszolva elmondta: jelenleg is zajlik az a tervezõmunka, amely a Tatabánya és Budapest közötti autópálya-szakasz kétszer három sávra bõvítését célozza.

A déli országrész kelet-nyugati irányú autópálya-vonalára az unió nem biztosít forrást a 2014-2020-as ciklusban, ezért hazai forrásokra lesz szükség - közölte. A vonal „bizonyos elemei megvalósulnak” - jegyezte meg -, hiszen a Dunaújváros és Kecskemét közötti szakasz megújítása már most is szerepel a tervekben, csakúgy, mint a Kecskemét-Szolnok összeköttetés megteremtése.

Valóban csúszik a Pilisvörösvár és Budapest közötti vasútvonal átadása, ezt a kisajátítások elhúzódása okozza - ismerte el Völner Pál, hozzátéve: az idei évben mindenképpen befejezõdik a beruházás, amelynek keretében állomásokat újítanak fel, parkolókat alakítanak ki.

A 10-es út problémája évtizede húzódó gond - fogalmazott. Részben enyhítést jelenthet majd, hogy 2017 végéig összeköttetés létesül Esztergom és az M1-es között Zsámbék térségében, ami az Esztergom, Dorog környéki teherforgalmat az autópályára vezeti majd - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelõs államtitkára a 180 percben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!