2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Az atomerõmûvek építésénél használt egységes követelményrendszert bemutató kurzust tartottak PaksonForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-07 09:50:05
Címkék: Bihari hírek, paks
Az atomerõmûvek építésénél használt egységes követelményrendszert bemutató kurzust tartott Pakson az MVM Paks II. Atomerõmû-fejlesztõ Zrt. mint az European Utility Requirements (EUR) tagja.

Az atomerõmû-üzemeltetõk által létrehozott European Utility Requirements célja, hogy a követelmények harmonizálásával javítsa az atomenergia versenyképességét és elfogadottságát, segítse a beruházók munkáját. A hat alapítóhoz mostanáig közel húsz cég csatlakozott Európában, az MVM Magyar Villamos Mûvek Zrt. 2012 óta tagja az EUR-nak.

A konferencia csütörtöki, záró napján Guillaume Jacquart, a kormányzótanács francia elnöke kiemelte, hogy bár az atomerõmû típusok különböznek, mindegyikkel szemben azonos elvárás a nukleáris biztonság és a gazdaságosság. Az elnök a paksi kurzus megszervezésért köszönetet mondott az MVM Zrt.-nek és az MVM Paks II. Zrt.-nek, mert a rendezvény lehetõvé tette, hogy a szakmabeliek jobban megismerjék a megújult követelményrendszert.

Tóth Csilla, az MVM Paks II. Atomerõmû-fejlesztõ Zrt. mûszaki igazgatója hangoztatta, hogy az EUR követelményrendszer több más nemzetközi és hazai dokumentum mellett nagy segítséget nyújt az új paksi blokkokkal kapcsolatos tervezõ, elõkészítõ munkában. Hozzátette Magyarország aktív szerepet vállal a követelményrendszer aktualizálásában, a legújabb verzió véleményezésében.

Jelezte, hogy az Európában létesíteni kívánt erõmûvek terveit az EUR megfelelteti, azaz megvizsgálja õket, hogy teljesítik-e a szigorú nemzetközi elvárásokat.

A házigazdák két témában szólaltak fel, a tervezési alapokkal kapcsolatban és irányítástechnikai témában tartott magyar szakember elõadást. A kurzus zárásaként a résztvevõk zöme üzemlátogatáson vesz részt a Paksi Atomerõmûben és megtekinti az erõmû karbantartó gyakorlóközpontját.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!