2024. május 19. Vasárnap, Ivó, Milán.
 
NGM: stratégiai cél az olcsóbb energiaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-10 21:29:15
Címkék: Bihari hírek
Összeült a hetedik Zöld Energia konferencia.

Magyarország stratégiai célja, hogy az energiafüggõség csökkentésével és a fenntartható fejlõdés szem elõtt tartásával minél olcsóbb energiához jusson a hazai lakosság, illetve a magyar gazdaság - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a hetedik Zöld Energia konferencián pénteken Budapesten. A 2030-ig elõretekintõ nemzeti energiastratégiához kapcsolódó cselekvési terv szerint a közlekedésben, a villamosenergia-termelésben, illetve az építésgazdaságban kapna a jelenleginél jóval nagyobb részarányt a megújuló energiaforrásokból származó energia - hangsúlyozta Lenner Áron Márk.

Hizó Ferenc, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) helyettes államtitkára közölte: véglegesítés alatt van az épületenergetikai stratégia, amely meghatározza majd, hogy a hazai épületállomány melyik részét és milyen módon kell felújítani ahhoz, hogy Magyarország elérje a tervezett energiamegtakarításokat, illetve a megújuló energiaforrások részarányának növelését. Elmondta azt is, hogy a tervek szerint még ebben az évben az Országgyûlés elé terjesztik a megújuló energiáról és energiahatékonyságról szóló törvényjavaslatot. A helyettes államtitkár kiemelte: Magyarországnak érdemes a megújuló energiaforrásokon alapuló hõtermelésre figyelni, mert ezen a területen vannak a legjobb adottságok.

A távfûtési rendszer 81 százalékban földgáz alapú, ha a következõ években uniós támogatásokkal sikerül tovább növelni a megújuló energiaforrások arányát, az szintén lehetõséget ad arra, hogy további díjcsökkentéseket hajtsanak végre - hangsúlyozta Hizó Ferenc. A megújuló-, illetve zöldenergia-termelésrõl és hasznosításról, az ehhez kapcsolódó hazai innovációkról, pénzügyi lehetõségekrõl szóló pénteki konferenciát a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), valamint a VOSZ Közép-magyarországi regionális szervezete és Pest megye közgyûlése rendezte.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek