2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Erzsébet-program: 125 ezer ember üdülhetForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-25 20:57:16
Az Erzsébet-program az egész magyar társadalmat átfogó és segítõ üdültetési rendszer, amelynek köszönhetõen olyan rászorulók tudnak nyaraláson részt venni, akik az anyagi helyzetük miatt talán sosem tudnának- mondta Navracsics Tibor. Néhány hete zárult le a jelentkezés szociális üdültetési pályázatra - az eddigi adatok szerint idén csaknem 125 ezer embernek tudnak üdülési lehetõséget adni.

A salgótarjáni Kodály Zoltán tagiskolából nyolcvan kisdiák töltött el tavaly nyáron hat napot Zánkán- az Erzsébet-táborban. Sokan közülük még sosem voltak a Balatonnál.

Az elmúlt két évben több mint százezer gyermek üdülhetett, vehetett részt táborokban és kirándulásokon kedvezményesen az Erzsébet-programnak köszönhetõen.

Néhány hete zárult le a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány szociális üdültetési pályázata. Az eddigi adatok szerint idén csaknem 125 ezren kapnak kedvezményes üdülési lehetõséget, közülük 65 ezer rászoruló gyermek. Idén több mint hatvan pályázatot hirdetett meg az Erzsébet program, a legtöbbet gyermekeknek, de a nyugdíjasok is pályázhattak például fürdõjegy-támogatásra.

„Nagyon sok gyerek fog az idén is segítséget kapni a programtól, de ugyancsak a középpontban vannak a nagycsaládosok, a fogyatékossággal élõk, a nyugdíjasok- tehát leginkább azok a társadalmi csoportok, akik a legkönnyebben esnek el az egy hét pihenés, az egy hét üdülés lehetõségétõl”- fogalmazott Nagy Anna szóvivõ.

Az Erzsébet-utalványok forgalmazásából befolyt haszon révén már harmadik éve teszik lehetõvé a kedvezményes nyaralást olyanok számára akik az anyagi helyzetük miatt nem tudnák megtenni.

„A harmadik év az egyértelmûen sikert hozott az Erzsébet-táborban - már eddig is elmondhattuk, hogy az Erzsébet-program Európában, ha nem is párját ritkító, de azon kevés szociális programok közé tartozik, amely kitûnõen tudja párosítani az ésszerûség, a hasznosság és a társadalmi igazságosság elveit is” – mondta Navracsics Tibor.

Azok, akik eddig nem jelentkeztek szociális üdültetésre, tematikus táborokra még pályázhatnak a www.erzsebetprogram.hu oldalon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!