2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Ismét megnyíltak a pályázatok az Erzsébet-program keretében. Nyugdíjasok fürdõbelépõkre és szálláshelyekre pályázhatnak.

A belföldi turizmus 4,5 százalékát, ezen belül a balatoni üdültetés 13 százalékát az Erzsébet-program biztosította az elmúlt években - mondta Guller Zoltán, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke hétfõn Kecskeméten, a program elmúlt három évét értékelõ sajtótájékoztatón.

Az Erzsébet-program létrehozásáért a magyar kormány elnyerte az Európai Nagycsaládosok Szövetségének díját. A portugáliai díjátadón tapasztalatcsere is történt, és több ország is érdeklõdést mutatott a program átvétele iránt.

Az Erzsébet-program indulása óta négyszeresére nõtt a gyermektáborokban részt vevõk száma, a program kétszer annyi nagycsaládosnak és nyugdíjasnak biztosít kikapcsolódási lehetõséget, mint 2012-ben - mondta el hétfõn, az Erzsébet-program eredményeit ismertetõ országjárása elsõ állomásán Tatabányán a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A kormányszóvivõ arra reagált, hogy a francia Sodexo amerikai választott bíróságon perli a magyar államot.

A harmadik éve zajló, a szociális nehézségekkel küzdõ családok felé forduló Erzsébet-program egyfajta szimbóluma Magyarország megújulásának, amely a szolidaritásról és a kormányzati szerep-, illetve felelõsségvállalásról is szól - mondta a Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkára szerdán a fonyódligeti Erzsébet-táborban.

Az Erzsébet-program Európa-szerte az egyik legsikeresebb kezdeményezés, amely az állam szociális érzékenységérõl tanúskodik – mondta a kormányszóvivõ csütörtökön Zánkán. Kurucz Éva közlése szerint az idén a 400 ezredik pályázó élhet a program kínálta lehetõségekkel.

Harmadik évébe lépett a program, amelynek két alappillére a szociális üdültetés és a gyermektáboroztatás. A pénzügyi alapot az étkezési utalványokból befolyt összeg adja.

Az Erzsébet-program az egész magyar társadalmat átfogó és segítõ üdültetési rendszer, amelynek köszönhetõen olyan rászorulók tudnak nyaraláson részt venni, akik az anyagi helyzetük miatt talán sosem tudnának- mondta Navracsics Tibor. Néhány hete zárult le a jelentkezés szociális üdültetési pályázatra - az eddigi adatok szerint idén csaknem 125 ezer embernek tudnak üdülési lehetõséget adni.

Nemzetközileg is kiemelkedõ eredményeket ért el mostanra az Erzsébet-program - mondta Nagy Anna szerdán Gyõrben arra utalva, hogy széles körben, sok embernek nyújtanak jelentõs támogatást.

Az idei pályázatoknak köszönhetõen mintegy 34 ezer nyugdíjasnak biztosítanak pihenési lehetõséget.

Január 2-tól lehet jelentkezni az Erzsébet-program idei pályázataira, szociális üdülésekre, illetve táborokra. Ebben az évben tovább bõvült a kínálat – mondta a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában Nagy Anna szóvivõ.

Kiírták az Erzsébet-program jövõ évi pályázatait, a 2014-ben harmadik évébe lépõ programra a tervek szerint 3,5 milliárd forintot biztosít a kormány - jelentette be Navracsics Tibor kedden Budapesten az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. Cafeteria 2014 címû konferenciáján.

Mintegy 260 ezer ember üdülhetett két év alatt az Erzsébet-program keretében - közölte a program szóvivõje csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján.

Újabb utalványok forgalmazását kezdi meg a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) Kft. január közepétõl az Erzsébet-utalvány család keretében - jelentette be Kocsmár Kornél, a NÜSZ ügyvezetõ igazgatója kedden Budapesten, egy szakmai fórumon.

 

« 1. oldal »