2024. május 5. Vasárnap, Györgyi.
 
400 ezer Erzsébet-táborozóForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-03 14:30:07
Harmadik évébe lépett a program, amelynek két alappillére a szociális üdültetés és a gyermektáboroztatás. A pénzügyi alapot az étkezési utalványokból befolyt összeg adja.

Az Erzsébet-program Európa-szerte az egyik legsikeresebb kezdeményezés, amely az állam szociális érzékenységérõl tanúskodik - mondta a kormányszóvivõ csütörtökön Zánkán. Kurucz Éva közlése szerint az idén a 400 ezredik pályázó élhet a program kínálta lehetõségekkel.

A harmadik évébe lépett Erzsébet-program két alappillére a szociális üdültetés és a gyermektáboroztatás - emelte ki a kormányszóvivõ a program eredményeirõl és terveirõl szóló sajtótájékoztatón. A program széles társadalmi rétegeknek kínál kikapcsolódási lehetõséget, például fogyatékkal élõknek, nyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak - tette hozzá.

Kurucz Éva elmondta, hogy 2010 óta az étkezési utalványokból befolyt összeg kizárólag szociális célokra fordítható, ez képezi az Erzsébet-program pénzügyi alapját. Ennek keretében az elmúlt két évben több százezer ember, köztük több mint 180 ezer gyermek táborozhatott.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!