2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Több megyében felhõszakadás várható péntekenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-25 09:09:10
Kilenc megyére figyelmeztetést adott ki péntekre a meteorológiai szolgálat a várható felhõszakadás miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Gyõr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére citromsárga, vagyis elsõfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken intenzív záporokból, zivatarokból rövid idõ alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Mint írták, az elõttünk álló éjszaka elszórtan alakulhatnak ki intenzív záporok, néhol villámlás, jelentõsebb mennyiségû csapadék kíséretében.

Pénteken elszórtan várhatóak zivatarok, valamivel nagyobb valószínûséggel a Dunántúlon (annak is fõként a nyugati felében), illetve az ország északkeleti harmadában. Fõként ezeken a területeken a zivatarokat jelentõsebb mennyiségû csapadék vagy felhõszakadás, illetve szélerõsödés kísérheti.

Az elõrejelzés szerint pénteken a legalacsonyabb hõmérséklet 10-15, a legmagasabb hõmérséklet általában 16-21 Celsius-fok között alakul, de északkeleten 22-23 fok is lehet. A hétvégén folytatódik a változékony – meleg, szeles és esõs – idõjárás.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!