2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
A várható sok esõ miatt szombatra négy megyére másodfokú figyelmeztetést adtak kiForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-02 22:18:49
Szombatra a várható jelentõs mennyiségû esõ miatt négy megyére másodfokú, az ország többi területére a heves zivatar, felhõszakadás, illetve erõs szél miatt elsõfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyére a várható jelentõs mennyiségû csapadék miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter esõ hullhat. Ugyancsak a sok esõ miatt Csongrád, Fejér, Veszprém és Zala megyére elsõfokú figyelmeztetést adtak ki.

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Gyõr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Pest megyére, valamint Budapesten a várható felhõszakadás és a heves zivatarok veszélye miatt is elsõfokú figyelmeztetést adtak ki.

Mint kifejtették: szombaton a déli óráktól a késõ esti órákig több helyen alakulnak ki zivatarok, amelyeket felhõszakadás, kisméretû jég, és viharos (70 kilométer/óránál erõsebb) széllökés kísérhet. Ezzel együtt szombat este, éjszaka fõként a déli tájakon tartós, intenzív esõ várható. Általában az esti órákig elõforduló zivatarokból, majd az azt követõ tartós esõbõl területi átlagban is jelentõs csapadék valószínû.

Emellett a délutáni órákban a Nyugat-Dunántúlon megerõsödik, többfelé viharossá fokozódik a szél. Emiatt Gyõr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém, Zala megyére szintén elsõfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az elõrejelzés szerint a legalacsonyabb hõmérséklet 5-11 Celsius-fok között alakul. Nappal keleten 20-25, nyugaton 15-21 fokig melegszik a levegõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!