2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Közmunka: sokan várnak behívótForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-05 14:49:09
Hajdúsámsonban drasztikusan visszaesett a „bevethetõ” közmunkások száma.

Májusban a legtöbb településen jóval kevesebb embert tudnak közmunkaprogram keretében foglalkoztatni, mint az elmúlt hónapokban, de a minisztérium ígérete szerint ez csupán átmeneti állapot. Összességében négymilliárd forinttal több jut a nyári programokra, mint volt a téliekre.
Alig maradtak

Hajdúsámsonban április végén 753 embernek szûnt meg a közmunkás-státusza, és közülük csupán 31 fõ maradhatott a Start Mintaprogram keretében. – Május 9-tõl 60 fõvel indul a parkgondozó-képzés, 20 embert pedig az intézményeinkben takarítóként tudunk foglalkoztatni. Rajtuk kívül 50 fõ (érettségivel vagy felsõfokú végzettséggel) kap lehetõséget arra, hogy szeptember 30-ig a hivatalban pénzügyi, szociális vagy mûszaki feladatot lásson el. Ez azonban még mindig csak töredéke a korábbi létszámnak – mondta el Hamza Gábor polgármester.

Konyáron nagy terveket szövögetnek, hiszen a korábbi 60 helyet közel kétszer ennyi embert akarnak foglalkoztatni a nyári közmunkaprogramban. „Május közepén 17 fõvel indul egy múzeum kialakítása, június egytõl 60 ember a mezõgazdasági szervizutak és a csatornák karbantartására lesz bevethetõ, június közepétõl pedig húsz ember áll be a belterületi utakat karbantartani, kátyúzni” – sorolta a konkrétumokat Dr. Fülep László, a település vezetõje.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!