2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Szép a fõtér és iható a vízForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-13 07:48:15
Hajdúhadház polgármestere vegyes érzelmekkel tekint az elmúlt évtizedre.

„Infrastrukturális téren a leszakadásunk sajnos alig csökkent, ugyanakkor az intézmények fejlesztése terén komoly eredményeket értünk el uniós segítséggel” – vonta meg az elmúlt tíz év mérlegét Csáfordi Dénes polgármester a hajdúhadháziak szemüvegén keresztül.
A mérleg két nyelve

A fiatal városvezetõ sajnálattal állapította meg, hogy még mindig nagyon sok belterületi útjuk nélkülözi a szilárd burkolatot, ezen a téren tehát lesz mit tenni a elkövetkezõ években.

– Ugyanakkor büszke vagyok arra, hogy most elõször került sor a városközpont funkcióbõvítõ fejlesztésére, a szociálisan leszakadt városrész korszerûsítésére, de megújult például a fogorvosi rendelõ, a bölcsõde, az óvoda és korszerûsítjük az iskolát is – mondta el Csáfordi Dénes, aki szerint az uniós csatlakozásunk óta mintegy négymilliárd forint uniós forrás érkezett a városba.

Kismarján az elmúlt évtized uniós fejlesztések tekintetében különösebb áttörést nem hozott. A polgármester az elmúlt évekbõl egy olyan projektre emlékszik, melynek keretében az óvodásoknak szerveztek programokat. Meg persze büszkén említi a most folyamatban lévõ két (egyenként 150 milliós) épületberuházást; az irodaházat, valamint a Bocskai Kiállítóterem és Kézmûvesházat. Próbáltak egy határ menti útépítést is tetõ alá hozni, de egyelõre csak a tervekre kaptak pénzt.
Céges segítséggel

Nádudvaron az elmúlt tíz évben több mint négymilliárd forint uniós forrást nyertek csak az önkormányzati fejlesztések révén. – Megtörtént a városközpont funkcióbõvítõ rehabilitációja, elkészült a szennyvízcsatorna-hálózat, kerékpárút és belterületi utak épültek, intézmények energetikai korszerûsítésére került sor. Mindemellett a város nagy cégei 10 milliárdos fejlesztést hajtottak végre, új munkahelyeket teremtve és a korábbiakat megõrizve – válaszolta érdeklõdésünkre Beke Imre polgármester, aki szerint az uniós fejlesztések tették lehetõvé, hogy a kisváros egy igazán rendezett, éppen ezért vonzó település képét mutathassa.
Fõtér és fõút

Komádi elsõ embere mintegy kétmilliárd forintra teszi azt az uniós summát, ami a belépésünk óta a bihari kisvárosba a közösségbõl érkezett. – Egyebek mellett a megújult fõtér, épületkorszerûsítések és a településen átvezetõ fõút funkcióbõvítõ korszerûsítése is azt bizonyítják, hogy az itt élõk számára csak hozott az európai uniós tagság – mondta el a Naplónak a polgármester.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!