2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Igazi kisvárosi arculattal rendelkeznekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-23 18:33:36
Több, mint 4 milliárd forintból fejleszthettek az elmúlt két évtizedben.

A város önkormányzata május 1-jén 23. alkalommal rendezte meg városnapi ünnepségét a település önállóvá válásának évfordulója alkalmából. Tavaszi napsütésben indult a nap, délelõtt a gyerekeket a Bárczay Anna Városi óvodapedagógusai várták arcfestéssel, csillámtetoválással. A kézmûves foglalkozás keretében anyák napi ajándékokat készítettek a gyerekek. A Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítõ és Gyermekjóléti Szolgálat dolgozói és aktivistái több száz hajtogatott lufival ajándékozták meg a kicsiket és a nagyokat. A Városi Sportegyesület Kézilabda Szakosztálya egynapos kézilabda-tornát szervezett a környezõ településekrõl érkezõ kézilabdások számára. A Városi Sportegyesület mûfüves pályáján kispályás labdarúgó-tornára került sor. A jó idõ kicsalta a családokat, baráti társaságokat, civil szervezeteke, akik a fõzéssel kapcsolódtak ki. A mobiltelefon-dobáló versenyre 5. alkalommal került sor. Közel 100-an neveztek be több korosztályban. A díjakat, például az új telefonokat, a képviselõ-testület tagjai ajánlották fel. Ezt követõen a Magyar Utazó Kamaraszínház „Tág a világ, mint az álom” címû gyermekmûsorral szórakoztatta az óvodásokat, iskolásokat. Délelõtt a hajdúböszörményi Zöld Kör Egyesület népszerûsítette és bemutatta a szelektív hulladékgyûjtést és a korszerû hulladékgazdálkodás alapjait.
Fontos a munkahelyteremtés

Délután a hivatalos ünnepségen Czibere Béla polgármester ünnepi beszédében kiemelte, hogy az eltelt több, mint két évtizedben 4 milliárd forint fejlesztésre volt lehetõségünk. – Szinte teljes az infrastruktúra kiépítése, korszerûsítettük, modernizáltuk intézményeinket. A bölcsõdében, az óvodában, az iskolában a 21. századi feltételeknek megfelelõen nevelik a gyermekeket. A sport, a kultúra, a szabadidõ eltöltése és a hagyományápolás terén is nagy lépéseket tettünk. Napjainkban már igazi kisvárosi arculattal rendelkezünk – mondta, majd hozzátette, tudja, most számtalan dologra gondolnak, amelyek még megoldásra várnak. Vannak még aszfaltozatlan utcák, felújításra vár a kerékpárút, sok helyen kell még a csapadékvíz-elvezetést megoldani, de azon dolgoznak, hogy terveiket meg tudják valósítani. Kiemelte, hogy legutóbb térfigyelõ rendszer kiépítésére nyújtottak be pályázatot, és készül egy tanulmány a városközpont fejlesztésére is, hiszen a korábbi elképzeléseket át kell dolgozni, aktualizálni.

- Nagyon fontosnak tartjuk a munkahelyteremtést, a munkanélküliek foglalkoztatását. A közfoglalkoztatási program keretein belül az elmúlt évben 356 fõnek tudtunk munkát biztosítani önkormányzatunknál.

Sokat segített a kormány pénzügyi konszolidációja azzal, hogy átvállalta településünk hitelállományát. Reményeik szerint így marad saját forrásunk feladatok megoldására. Ebbõl újítottunk fel az év második felében a polgármesteri hivatalt és az idén folytatjuk a felújítás második ütemét. A város napján kerül sor a városi kitüntetések, elismerések átadására, ezt követõen az ünnepi mûsorban közremûködött a téglási mazsorettcsoport, a Debreceni Lesz Dance Tánc és Sportegyesület, a Debreceni Honvéd Táncegyüttes, és a Debreceni Néptáncegyüttes. Kora este Téglás-Hajdúhadház öregfiúk barátságos labdarúgó mérkõzésen szurkolhattak a sportrajongók. Szinetár Dóra, a Budapesti Operettszínház mûvésznõje musicalekkel kedveskedett, majd a program tûzijátékkal és a téglási Slack zenekar közremûködésével szabadtéri bállal zárult.

 

A kitüntetettek

Steffen Döttingernek, a németországi Affalterbach testvérvárosi település polgármesterének Téglás Városért-kitüntetést adományoztak az elmúlt 14 évben tett támogatásáért és a testvérvárosi kapcsolatuk sikerességéért tett erõfeszítéseiért. Christa Priesternek, Affalterbach település testvérvárosi kapcsolatok felelõsének Téglásért-díszoklevelet ítélt oda a testület a testvérvárosi kapcsolat mûködtetéséért, a gyermek-cseretáborok szervezéséért és a magyar kultúra ápolásáért. A két kitüntetést a júliusi németországi látogatáskor adják át személyesen.

Némeczki Zoltán, a Városellátó Szervezet csoportvezetõje Téglás Városért-kitüntetést vett át a település mûködtetése érdekében tett két évtizedes példaértékû munkájáért. Szalka János, a Városi Konyha fõélelmezés-vezetõje Téglásért-díszoklevelet vett át a gyermek- és a felnõttétkeztetés biztosítása terén végezett több, mint két évtizedes eredményes munkájáért. Sport-díjjal ismerte el a képviselõ-testület Antal Sándor fiatal súlyemelõ sportoló eredményeit.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!