2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
EP-választás – Elemzõ: az unió mûködése elborzasztja az embereketForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-26 10:39:13
Az Európai Unió mûködése személytelen, bürokratikus, ez elborzasztja az állampolgárokat, ezzel is magyarázható a választási részvétel alacsony száma – mondta G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai igazgatója a HírTV választási mûsorában vasárnap este.

Szerinte a következõ ciklusban a parlamentnek komoly kihívással kell megbirkóznia: közelebb kell hoznia magát az emberekhez. Hozzátette: az uniós döntéshozatalt káosz és zûrzavar jellemzi, a döntések tétje nehezen érthetõ és érzékelhetõ. Annyira bonyolult folyamatról van szó, hogy ez is távol viszi a tagállamokat Brüsszeltõl.

Juhász Attila, a Political Capital elemzõje a mûsorban ehhez kapcsolódva azt mondta, csak az elmúlt évek gazdasági válságával nem lehet magyarázni a részvételi adatokat, mivel az elsõ, 1974-es választás óta minden választáson kevesebben vesznek részt a megelõzõ ciklushoz képest. Ezt az unióban is érzékelik, próbálnak is ez ellen tenni, de most nem sikerült.

Közölte továbbá: a választáson megjelentek száma annak a közérzetnek a lecsapódása, hogy “Brüsszel túl messze van”, és ez nemcsak az unió politikája, hanem a kommunikációja miatt is kialakulhatott.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!