2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Hétfõn jelentõs mennyiségû csapadék várhatóForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-26 10:54:29
Három megyére másodfokú, az ország többi területére elsõfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat hétfõre a várható felhõszakadások miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott közlésében azt írta: este még többfelé, éjszaka csupán elvétve várható zivatar.

Hétfõn a déli óráktól viszont ismét egyre többfelé alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket elsõsorban felhõszakadás, de akár viharos 60-80 kilométer/órás széllökés, illetve jégesõ kísérhet. Hétfõn fõként az Északi-középhegységben egy-egy zivatar során akár 50 milliméternél is több esõ eshet.

A meteorológiai szolgálat emiatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Az ország többi megyéjére és a fõvárosra citromsárga, vagyis elsõfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idõ alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadékmennyiség hullhat.

Hétfõn a legalacsonyabb hõmérséklet 13-18, a legmagasabb 25-30 fok között várható.

A meteorológiai szolgálat országos, középtávú elõrejelzése szerint május utolsó hetében többször várható zápor, zivatar, megerõsödik, viharossá fokozódik a szél, enyhül a meleg. A hét második felében, a tavasz utolsó napjaiban helyenként csak 16-23 Celsius-fokig emelkedik a hõmérséklet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!