2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Napirenden a közrend és a közbiztonságForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-29 11:46:16
Püspökladány – Csütörtökön délelõtt 9 órakor kezdõdik a püspökladányi képviselõtestület ülése a Városházán.

Alapvetõen stabil a település közbiztonsági helyzete, sok tekintetben javult a közrend, közbiztonság Püspökladányban – ez derül ki a települési önkormányzat képviselõ-testülete csütörtöki ülésére készített rendõrségi beszámolóból. Csökkent a testi sértések száma, kevesebb a lopás, a lakásbetörés és a vagyon elleni erõszakos bûncselekmény, valamint ugyancsak kevesebb a lakosság biztonságérzetét jelentõsen befolyásoló, közterületeken, nyilvános helyeken elkövetett bûncselekmények száma. Több viszont a garázdaság.

A rendõrkapitányság nyomozás eredményességi mutatója jelentõsen emelkedett – a 2012-es 39,8 százalékról 2013-ban 57 százalékra. A rablások esetében 100 százalékos, a testi sértésekében 81,9 százalékos, a garázdaságokéban 80,6 százalékos a felderített ügyek aránya. Visszaesett a közlekedési bûncselekmények száma. A kapitányság területén 163 közlekedési baleset történt 2013-ban. Kis mértékben emelkedett a sérüléssel járó események száma. Hárman veszítették életüket közutakon 2013-ban. Ez a szám 2012-ben 4 volt. Kevesebb a szerencsétlenség a fõutakon, míg a település belterületén növekedés mutatkozik.

Ugyancsak napirenden lesz az orvosi ügyelet 2013. évi tevékenységérõl szóló beszámoló. Ebbõl kiolvasható, hogy a tevékenységet ellátó gazdasági társaság a múlt évben is a korábbi esztendõk gyakorlatának megfelelõen sikeresen biztosította a lakosság hatékony és magas színvonalú orvosi ügyeleti alapellátását.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!