2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Kész a Nemzeti Társadalmi SzerzõdésForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-06 11:49:08
A „szerzõdési ajánlatot” a CÖF az új kormány jövõ heti megalakulásakor szeretné átadni Orbán Viktornak, könyvesboltokban nem lehet majd kapni, a szellemi honvédõk, a CÖF szervezetei és a Civil Együttmûködési Tanácskozás határon túli szervezetei kapják majd kézhez.

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) az áprilisi választások után tett ígéretéhez híven összeállította a Nemzeti Társadalmi Szerzõdést. Csizmadia László alapító a Ma reggelben azt mondat, a könyv kicsi ugyan, de a munka óriási volt vele, és kiváló alkalom a nemzeti összetartozás napja után megmutatni: nemzet teljes területén, azaz a határokon túli magyar régiókban is sikerült megkérdezni a polgárokat az elmúlt négy évrõl, és ajánlásokat gyûjtöttek be a kormánynak arról, mit is várnak a civilek a kormánytól.

Nem mentek ugyan oda az utca emberéhez, de a nemzet területén száz helyen hallgathatta 200-500 ember a nemzeti elitet képviselõ nemzeti honvédõket, és az elõadások után gyûjtötték be a véleményeket. Ezen kívül forrt az internet is: naponta több száz olyan javaslat érkezett, amelyet joggal és örömmel használtak fel a Nemzeti Társadalmi Szerzõdés elkészítésénél. A „szerzõdési ajánlatot” az új kormány jövõ heti megalakulásakor szeretnék átadni Orbán Viktor miniszterelnöknek.

A kiadványt könyvesboltokban nem lehet majd kapni, a szellemi honvédõk, a CÖF szervezetei és a Civil Együttmûködési Tanácskozás határon túli szervezetei kapják majd kézhez, hogy figyelhessék, hogy a civil kurázsi teljesül-e. A könyv az internetre is felkerül majd, és ha kell, tovább is sokszorosítják majd, hiszen több százezer támogatóról van szó. A kiadvány elkészülését egyébként a Polgári Magyar Egyesülés finanszírozta – tette hozzá Csizmadia László, aki arra is felhívta a figyelmet a mûsorban, hogy a Civil Összefogás Kht. teljes elszámolása olvasható a honlapjukon, több újságban meg is jelent, és a bíróságon is letétbe helyezték egy példányát.

Arra reagálva, hogy a Fõvárosi Törvényszék szerdán kihirdetett elsõfokú ítéletében kimondta, a CÖF megsértette Mesterházy Attilának, az MSZP épp csak leköszönt elnökének a képmáshoz fûzõdõ jogát a választási kampány idején róla közzétett bohócos plakátokkal, Csizmadia emlékeztetett, a bíróság a politikus keresetének becsületsértésre, a jó hírnév megsértésére hivatkozó részét elutasította. Hozzátette azt is, úgy érzik, hosszú válogatás után sikerült a legjobb képet megtalálni az MSZP-elnökrõl, aki a legnagyobb ellenzéki párt irányítójaként közszereplõ volt, így képmása felhasználható, és biztos abban, hogy ezt a másodfok is kimondja majd. Ha mégsem, az sem kerül egyébként semmibe a CÖF-nek, egy újságban kell majd nyilvánosságra hozni az ítélet rendelkezõ részét, és - tette hozzá -, ha a következõ húsz évben is csak ennyi kell a baloldali Magyarországot rontó szervezetek vezetõinek leváltásához, szívesen vállalják az ismeretterjesztést.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!