2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Pollenhelyzet – ÁNTSZ: a következõ napokban emelkedhet a levegõ pollentartalmaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-07 20:23:38
Az Országos Környezetegészségügyi Intézet elõrejelzése szerint a következõ napokban, ahogy melegszik az idõ, a pollenkoncentráció emelkedésére lehet számítani – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

Az aerobiológiai monitorozási hálózat adatai szerint elsõsorban a pázsitfûfélék virágpora magas, sõt helyenként nagyon magas mennyiségben lehet jelen a levegõben. Továbbá várhatóan a csalánfélék pollenkoncentrációja is országszerte eléri a tüneteket okozó közepes szintet. A kültéri allergén gombák koncentrációja egyelõre jellemzõen alacsony vagy közepes tartományban van, de várhatóan emelkedni fog és helyenként elérheti a magas, nagyon magas szintet is.

A lórom és az útifû pollenkoncentrációja jellemzõen az alacsony vagy közepes tartományban alakul. Emellett általában alacsony koncentrációban jelen van a hárs, a bálványfa és a pillangósvirágúak virágpora is, s a fenyõfélék, a bodza, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenjébõl is lehet egy-egy szem a levegõben – írta az ÁNTSZ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!