2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Új autós segélyhívó rendszert mutattak beForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-09 15:08:44
Jármûvekbe építhetõ európai segélyhívó rendszert, illetve szolgáltatást mutatott be és indított el a Vemoco Telematics, az intelligens jármûelektronikai rendszer az üzemeltetési költségek csökkentése mellett viselkedés-alapú biztosítások kötését is lehetõvé teszi.

A Posta Biztosító, a Magyar Autóklub és a Netrisk.hu partneri támogatásával kifejlesztett, csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón bemutatott jármûelektronika a szolgáltató központ és az okostelefon összekapcsolásával mûködik, és lopásvédelmi szolgáltatást is nyújt felhasználóinak.

A Posta Biztosító Magyarországon elsõként kínál viselkedés alapú (pay as you drive) Casco biztosítási szerzõdést a Vemoco készülék használóinak. Pandurics Anett, a biztosító vezérigazgatója elmondta, hogy a rendszer objektív módon állapítja meg a díjazását. Az ennek alapjául szolgáló indexet az ügyfél által folyamatosan követhetõ módon negyedévente kalkulálja a rendszer. Az éppen aktuális díjat így az ügyfél összevetheti más társaságok biztosítási ajánlataival is - mutatott rá.

A készülék szinte minden 2001 után gyártott, az uniós elõírásoknak megfelelõ szervizcsatlakozó porttal rendelkezõ autóba beszerelhetõ, és az EU pár éven belül életbe léptetendõ eCall rendszeréhez hasonló szolgáltatást nyújt. Az eCall baleset esetén automatikusan értesíti az illetékes mentõszolgálatot és a GPS koordináták alapján tájékoztatást ad helyszínérõl. Az eCall rendszert azonban csak a 2015 után gyártott autókba építik be az autógyárak.

A Vemoco Magyar Autóklubbal együttmûködésben üzemeltetett 24 órás segélyszolgálata az eCall rendszerrel ellentétben nemcsak balesetek, hanem kisebb meghibásodások esetén is igénybe vehetõ. Mivel a rendszer a hibakódok révén a meghibásodás jellegérõl is tájékoztatást ad a központnak, a szakemberek felkészülten szállhatnak ki a helyszínre.

Gombár György, a Vemoco ügyvezetõ igazgatója elmondta, hogy a budapesti bemutatóval egy idõben 30 európai országban kezdõdött meg a rendszer értékesítése és a szolgáltatás mostantól mind a 30 országban roamingdíj-mentesen vehetõ igénybe. A jármûnyilvántartások alapján az európai autópark 300 milliós. A Vemoco a jövõ év végéig 200 ezer eszköz értékesítésével számol az EU-ban.

Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója elmondta: a magyarországi, mintegy 20 százalékos Casco szerzõdési arányt figyelembe véve, kétezer szerzõdés megkötését tartja reálisnak egy éven belül Magyarországon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!