2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Hõség – További megyékre terjesztették ki a figyelmeztetéstForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-10 10:44:46
Kiterjesztette a hõség miatti figyelmeztetést három dunántúli megyére is a meteorológiai szolgálat kedd reggel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak kedd reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Gyõr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében, valamint Budapesten a hõség miatt citromsárga, vagyis elsõfokú figyelmeztetés van érvényben. Ez azt jelenti, hogy ezeken a területeken a napi középhõmérséklet 25 Celsius-fok felett alakulhat.

A meteorológiai szolgálat arra is felhívta a figyelmet, hogy kedden nagyon erõs UV-B sugárzás várható. A napon akár 15-20 perc alatt is le lehet égni. Emiatt mindenkitõl azt kérik, hogy fokozottan védekezzen a leégés ellen, és aki teheti, délelõtt 11 és délután 3 óra között kerülje a napozást.

Az elõrejelzés szerint kedden is többnyire derült, napos idõre lehet számítani, de estefelé északkeleten nem zárható ki egy-egy zápor, zivatar. Általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, csupán keleten, északkeleten élénkül meg a szél, illetve az esetleges zivatar környékén kis területen akár viharos széllökés is elõfordulhat. A legmagasabb nappali hõmérséklet 31-35 fok között várható, késõ estére 22-28 fok lesz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!