2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Folyamatosan érkeznek a Skoda új villamosai MiskolcraForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-12 12:45:27
A héten a nyolcadik jármû kezdte meg a tesztüzemet a borsodi megyeszékhelyen, ebben az évben még 21 villamost szállít a cég Miskolcra, a jövõ évben még kettõt, ezzel lesz teljes a 31 darabból álló flotta.

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. közlése szerint mielõtt Miskolc nyolcadik új villamosa forgalomba állhat és szállíthatja az utasokat, teljesítenie kell 500 kilométernyi tesztkört a megújult villamospályán, illetve a Nemzeti Közlekedési Hatóság által elõírt hatósági vizsgán is meg kell felelnie.

Júniusban még három új villamos érkezik Miskolcra - áll a közleményben, amely arra is kitér, hogy 2013 nyarán érkezett az elsõ és a második, 2014 áprilisában a harmadik, a negyedik és az ötödik, míg májusban a hatodik, júniusban pedig már a hetedik és a nyolcadik Skoda gyártmányú jármû.

A 31 darabos új villamosflotta teljes egészében leváltja a régieket Miskolcon.

A Közlekedési Operatív Program keretében megvalósuló, Miskolc városi villamosvasút fejlesztése címû projekt összköltsége csaknem 38 milliárd forint, ebbõl az unió kohéziós alapja majdnem 34 milliárd forintot áll.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!