2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Csökkenti a roamingdíjakat a három mobilszolgáltatóForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-15 13:23:37
Az Európai Parlament és az EU Tanácsa nemzetközi roamingdíjakra vonatkozó rendeletének megfelelõen csökkentik az uniós roamingolás költségeit.

A rendeleteknek megfelelõen a Vodafonnál a roaming hívások ára 19 százalékkal, percenként 74,4 forintra, a hívásfogadás ára pedig 27 százalékkal, 19,5 forintra csökken júliustól. Az SMS-küldés a jelenleginél 23 százalékkal lesz olcsóbb, egy SMS 23,5 forintba került majd.

A közlemény szerint az adatforgalom díja a jelenleginek kevesebb, mint a felére csökken: az 54 százalékos árcsökkentés után 1 megabyte adat küldése vagy fogadása 78,3 forintba kerül júliustól.

Az uniós roamingtarifák a tagállamokban, valamint Izlandon, Norvégiában és Liechtensteinben is érvényesek lesznek.

A Vodafone által korábban bevezetett Európa-napijegy a már említett országokon kívül Svájcban és Törökországban is elérhetõ lesz.

A társaság Európa napijegyes ügyfelei már most is a magyar adatforgalmi keretükkel internetezhetnek az unió területén, illetve a belföldi tarifákkal telefonálhatnak vagy SMS-ezhetnek.

A Telekomnál és a Telenornál is csökkennek a roamingdíjak

A Magyar Telekom és a Telenor is csökkenti július 1-jétõl az Európai Unión belüli mobiltelefonálás, SMS-küldés és mobilinternetezés díjait.

A rendeletnek megfelelõen az EU tagállamaiban valamint Andorra, Norvégia, Izland és Liechtenstein területén a kezdeményezett hívások percdíja 74,40 forint, a fogadott hívásoké 19,50 forint lesz, az SMS-küldés pedig 23,50 forintba kerül majd. Roaming-adatforgalmazás esetén megabájtonként 78,33 forintot számláznak majd a szolgáltatók.

A Telekom ügyfelei a társaság által kínált Travel & Surf csomagok igénybevételével az EU által szabályozott díjaknál még kedvezõbb díjakat vehetnek igénybe és kontrollálhatóvá tehetik adatforgalmukat külföldön. A társaság arra is felhívja a figyelmet, hogy a Travel & Surf S csomagja június 1-jétõl már közel 100 országban, tehát az EU-n kívül is elérhetõ, egyebek közt a foci-vb helyszínén, Brazíliában is.

A Telenor az MTI-vel azt közölte, hogy a július 1-jén kezdõdõ roamingfõszezon elõtt teszi közzé roamingajánlatait.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!