2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Egyeztetõ fórum az iskolai erõszakrólForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-21 11:29:30
A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság és a Nyíracsádi Önkormányzat együttmûködési megállapodásának keretén belül 2014. június 18-án az iskolai erõszak témakörében egyeztetõ fórumot tartottak.

A program során az elõadók a téma lehetõ legsokoldalúbb, átfogó megközelítésre törekedtek, hogy ennek révén feltárják az iskolai erõszak okait, annak érdekében, hogy a hallgatóság minél többet megtudjon az e körbe tartozó bûncselekmények természetérõl, hátterérõl, jellemzõirõl.

A rendezvényen Dr. Juhász Zoltán r. alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Bûnmegelõzési Osztályvezetõje ismertette a megyei helyzetképet.
Filmvetítéssel egybekötött elõadásában elhangzott, hogy Hajdú-Bihar megyében regisztrált büntetõeljárások csekély százaléka indult olyan erõszakos bûncselekmény miatt, amelynek elkövetési helyszíne az iskola.

Az osztályvezetõ kiemelte, az eljárások kapcsán látenciával kell számolni, hisz az általános iskolás korosztály tagjai – életkori sajátosságaiknál fogva – kevésbé képesek különbséget tenni az egyszerû diákkori „csínytevés” és a bûncselekmény között.

A rendõrség biztonságra nevelõ iskolai programjai révén, osztályfõnöki órák keretében, szülõi- és tantestületi értekezleteken tartott elõadásaival tájékoztatja a gyerekeket és szülõket a bûncselekmények megelõzése, a diákok jogi tudatosságának növelése érdekében.

A rendezvény szervezõi azt remélik, hogy a konferencián elhangzottak, a megosztott gyakorlati tapasztalatok és új ötletek alapján ki-ki saját szakterületén hatékonyabban tud tenni a jelenség megelõzése, felismerése, kezelése érdekében, hogy ennek köszönhetõen kevesebb gyermeknek kelljen átélnie az iskolai erõszak által okozott – akár egész életére kiható –traumát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!