2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Ki mit (nem) ért a debreceni közlekedésben?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-09 16:15:53
Érdekes forgalmi helyzetben találhatja magát az, aki a Segner tér felõl a Külsõvásártér felé közlekedik. Véleménye van, Szóljon hozzá!

Lassan ugyanis már egy hete ideiglenes forgalomkorlátozás van érvényben csatornázási munkálatok miatt.


A balra kanyarodó sávot lezárták, így a középsõ sávból lehet ráfordulni a Széchenyi utcára. A csatornarekonstrukció okán a Nyugati utcán feltehetõleg december 15-ig nem áll helyre a rend.

Addig is a rendõrség figyel arra, hogy a lehetõ legbiztonságosabb legyen a közlekedés az érintett szakaszon. Az autósok arra is számíthatnak, hogy kikapcsolják a jelzõlámpákat a reggeli és a délutáni csúcsforgalom idejére, és rendõrök irányítják a forgalmat.

Akkor sem kell megijedni azonban, ha a lámpa még mûködik, de fehér kesztyûs, láthatósági mellényes rendõrrel találjuk szemben magunkat. A közlekedés tarthatóságától függõen kapcsolják ki ugyanis a fényjelzõket.

Kedden délután például azt kívánta meg a helyzet, hogy míg a keresztezõdés többi oldalán a lámpák irányították a forgalmat, a Segner tér felõl érkezõ jármûveket a rendõrök terelgették.

Az autósok nagy része ugyan értette a jelzéseket, de többen bajba kerültek annak láttán, hogy míg a lámpa pirosat jelzett, addig a rendõr szabad utat engedett. Akik emlékeztek a KRESZ-ben tanultakra, azok tudták, hogy bizony a rendõr irányítása az elsõrendû, amit figyelembe kell venni.

Volt tehát fékcsikorgás, egymásra dudálás, de baleset szerencsére nem történt.

Aki teheti, annak azt javasoljuk, kerülje el a keresztezõdést. Vagy csak egyszerûen tanulja meg a KRESZ szabályokat.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!