2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Tanévzáró az Apáti iskolábanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-24 09:16:48
Tanévzáró ünnepségre gyûltek gyermekek, pedagógusok, szülõk Körösszegapátiban.

Magyar és román nyelvû szavalatok után Vad Erzsébet tagintézmény-vezetõ értékelte az elmúlt tanévet.

Elmondta, hogy nagyon sok újjal és problémával terhelt volt a 2013/14-es tanév. Az új helyi tanterv az elsõ és ötödik osztályokban, valamint az egész napos iskola bevezetése. Napi kilenc óra idõtartamra szervezett munka nagyon összehangolt és szervezet tevékenységet, sok türelmet és nagy teherbírást igényel tanulóktól, illetve pedagógusoktól a szülõktõl pedig megértést.

Az iskola szaktanári ellátottsága 100 %-os. A tanulók tanulmányi átlaga közepes.

Kevés a kitûnõ és a jelesek száma. A magatartási, viselkedési problémákat jelzi az, hogy példás tanuló csupán 15 fõ van az iskolában. A jó magatartású, tisztelettudó, udvarias, kedves, jó közösségi munkát végzõk száma egyre kevesebb. Növekszik viszont az agresszív, trágár szavakat használó, fegyelmezetlen, nem megfelelõ viselkedésû gyermek.

A most befejezett tanévben lényegesen magasabb a hiányzások száma, mint az elõzõ tanévben. Ez a negatív változás csupán hat tanulónak köszönhetõ. Egy tanuló van, aki a tanév során egy napot sem mulasztott.

A tanévben számos tanulmányi, kulturális, nemzetiségi és sport versenyen vettek részt a tanulók. Ezeken a rendezvényeken eredményesen szerepeltek, öregbítve ezzel iskola és a település jó hírnevét. Sok élmény dús programot szerveztek a pedagógusok közösen a szülõkkel, melyeket anyagiakkal támogatott a Nagyközségi-, illetve a Román Nemzetiségi Önkormányzat.

Az iskola vezetõje ezek után átadta a tanulóknak a jutalomkönyveket. Majd Blága János, a helyi román önkormányzat elnöke nyújtotta át képviselõ-testületük ajándékait.

A tanévzáró befejezéseként a tagintézmény-vezetõ ismertette az iskola azon nyári programjaiat, ahol a gyereket szórakozhatnak, pihenhetnek a nyári vakáció ideje alatt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!